Láthatóan nagyot húzott a Netflix ezzel a fanyar humorú, brutálisan érdekes karakterekkel telepakolt krimivel. Ilyen nevekkel mondjuk nem meglepő.

Gábor János

2024.03.13. – Óriásit robbant a Netflixen Guy Ritchie sorozata. Az egyedi hangulatú mozikat rendező brit mestertől egy pár éve még nem nagyon számítottunk tévés produkcióra, de az egyik filmjének streamingre elkészített spin-offját aligha bánja meg, mert nem kevesebb, mint 81 millió órányi megtekintést ért el, az első hetében, amióta elérhető a kínálatban. A Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Jeremy Strong, Colin Farrell és Hugh Grant nevével fémjelzett, 2019-es Úriemberek igazi kis gyöngyszeme Ritchie karrierjének, szóval volt értelme továbbgondolni a drogbizniszből kiszállni akaró gengszter sztoriját.

Spin-offja, a The Gentlemen, a Netflixen megy nagyot, és a mozihoz hasonló sztorival operál,

csak éppen megbolondítja az egészet egy idióta testvérrel (Daniel Ings) és annak haszonleső nejével, meg egy látszólag minden súlyos problémát rezignáltan („biztos iszik”) figyelő anyával (Joely Richardson). A történet persze a családi birtokot megöröklő Eddie Horniman (Theo James) karakterére fókuszál, aki abban a pillanatban hatalmas zűröket kénytelen kezelni, amint váratlanul hozzávágják a dinasztia teljes vagyonát. Persze, ha kiderül, hogy a kastélyod alatt marihuánaültetvényt rendeztek be, nehéz is lenne levakarni a nem minden hátsó szándék nélkül segítőkész Susie Glasst (Kaya Scodelario), aki az illegális bizniszt vezeti, de ezért szép summát fizet. Meg, ha kell, hullákat tűntet el.

NÉZD, mert ilyen számokkal szinte biztosan folytatja a Netflix

A Guy Ritchie azonos című filmjéből készült Netflix sorozat némileg megosztja a kritikusokat (Rotten Tomatoes: 69%), de a nézők szinte kivétel nélkül imádják (84%). A Chicago Sun-Times szerint „rafinált, ravasz és sötéten vicces”, míg a Daily Telegraph „szórakoztató kalandnak”, a Decider meg „igazi tombolásnak nevezi”. A nagy figyelem, az ismert nevek és a stílusos angol gengszterhumor együttese alighanem összerántja a fedezetet egy második évadra. Neked is érdemes belevágni, ha valami sötéten mókás dologra vágysz, ami biztosan magával ragad.

És ezt láttad már?

A pucér John Cena egy a sorban – a 8 legmeghökkentőbb Oscar pillanat

×