A pár héttel ezelőtti malőr után (a játék próba verziója véletlenül megjelent, majd törölték) végre kijátszható demót kapunk PS5-re. Már nem kell sokat aludni.

Gábor János

2024.03.25. – Napok kérdése és végre hosszan elérhető demó jelenik meg a Stellar Blade-ből a PlayStation Store-ben. Ez gyakorlatilag hivatalossá vált, miután a játék igazgatója, Hyung Tae Kim a kiadó blogjában közölte a hírt, sok más hasznos információ mellett, amit rövidesen érkező PS5 exkluzívról tudni érdemes.

Amint azt a véletlenül kikerült demó kapcsán írtuk, a Stellar Blade egy nagyon várt akció-kalandjáték, ami a nem túl távoli jövőben játszódik. Ebben a korban az emberiséget már elűzte a Földről a NA:tives nevű megszálló erő. A Föld visszaszerzése érdekében a játékosok Eve, egy, a kolóniáról kiküldött osztag túlélőjének a bőrébe bújnak. A játék során szép lassan közelebb kerülhetünk majd a szokatlan világ titkaihoz.

„Örömmel jelentjük be hivatalosan a Stellar Blade ingyenesen játszható demóját, ami március 29-én válik elérhetővé PlayStation 5-re”

– írja a blogban Kim, aki szerint a próba verzióban a játék legelejét ismerhetjük meg, vagyis azt a szakaszt, ami Eve-et a Földre küldésének pillanatától a legelső boss harcig tart. Ez a rész tartalmazza a tutorial fázist, amely segít megismerkedni az alapvető harci funkciókkal, miközben felfedezheted a háború utáni Eidos 7-et, az emberek lakta várost, amelyet most a Naytiba fertőzött meg. A demóval korán megismerheted a játékmechanikát, ami a játék története során végig a segítségedre lesz, de állítólag egy kis meglepetéssel is készültek az első madaraknak, akik rápróbálnak a PS5 exkluzívra.

Bónusz jár a PS5 exkluzív elővásárlásához

Kim azt ígéri, a 60 FPS-es harcoktól a DualSense vezeték nélküli vezérlőn érezhető haptikáig számos olyan varázsa van a játéknak, amit csak a gyakorlati tapasztalatokkal tudsz magabiztosan értékelni. Azok, akik befejezik a demószakaszt, a teljes játék április 26-i megjelenésekor az utolsó ellenőrzőponttól kezdve vihetik tovább a mentési adataikat. FONTOS: a mentési adatokat a PS5 rendszerén kell tárolnod, hogy ne veszítsd el őket a teljes játék telepítése során! A Stellar Blade vezetője szerint érdemes élni az elővásárlással is, mert jár érte egy rakat bónusz.

És ezt olvastad már?

10 manga, amiből minden rajongó animét akar, lehetőleg most

×