A Valve az elmúlt egy év során rengeteg Counter-Strike 2 frissítést szállított le. Továbbra sem hibátlan azonban a játék a közösség szerint.

2024.03.24. – A Counter-Strike 2 hivatalosan 2023. március 22-én mutatkozott be. A Valve ekkor publikálta az első videókat, melyben az új grafikát, az átalakított pályákat és a megújult füstöket vezették fel. Az első időszakban olyannyira zárt tesztről beszélhettünk, hogy csak egykori, profi (Major) játékosok és tartalomgyártók próbálgathatták az újdonságokat. Aztán a Valve szépen lassan egyre több átlagos felhasználót is meghívott a tesztbe, míg végül 2023 szeptemberében hivatalosan is elstartolt a Counter-Strike 2.

Today marks exactly 1 year since the CS2 announcement and closed beta. What is your overall opinion about the game?
byu/busywinterfell inGlobalOffensive

A végleges frissítést megelőzően is érkeztek újdonságok, 2023 májusának környékén debütált a Loadout és az új vásárlási felület. Majd a játékosok nyáron megismerkedhettek az új CS Ratinggel és a Premier játékmóddal is. Aztán ahogy lenni szokott, a „végleges” kiadást követően a hibák száma nem hogy csökkent, hanem inkább csak nőtt. Éppen ezért aktuális lehet áttekinteni, hogy egy év után milyen is a játék megítélése. A Reddit népét ezúttal arról kérdezték, hogy melyek a játék legjobb és legrosszabb fejlesztései. Nézzük is, hogy mire jutott a Counter-Strike 2 közössége.

Sok hibát javítottak a Counter-Strike 2 fejlesztői, de messze még a vége

Fontos kiemelni, hogy a legtöbb felhasználó úgy gondolja, hogy az október és március között szállított frissítések valóban javítottak a játék állapotán. Nem is keveset. Az alábbi fejlesztéseket mindenképpen pozitívan ítélte meg a közösség nagy része:

  • A sub-tick rendszer az októberi és februári frissítések után talán már úgy működik, ahogy illene, ám nagy pinggel rendelkező játékosok ellen még lehetnek anomáliák.
  • A játék optimalizáltsága is rengeteget javult, legutóbb a füstökön finomítottak a Valve fejlesztői.
  • A játék objektíven nézve is szebben néz ki, legyen szó akár a skinekről, akár az egyes pályákról.
  • Az új buy menü és a refund funkció is remek fejlesztés, a Loadouttal is megbarátkozott szinte mindenki.
  • A Premier mód önmagában nézve szintén remek átalakításon ment keresztül, a legtöbben már nem is próbálkoznak a sima „MM” meccsekkel.

Vannak azonban olyan tényezők, melyek még mindenképp javítani kell:

  • Elképesztő számú csaló lepte el a Counter-Strike 2 szervereket
  • Optimalizálás ide vagy oda, még mindig rengeteg anomáliát tapasztalhatnak a játékosok. Ezzel együtt sajnos olyan rajongók is kiestek a Counter-Strike 2 támogatásából, akiknél a CS:GO még vállalható szinten elfutott.
  • Rengeteg korábbi játékmód és lehetőség is hiányzik.
  • Sokak számára fájó pont a cl_righthand és néhány másik parancs hiánya.
  • Többeknek jobban tetszik  a korábbi MR15 meccshossz, a mostani MR12 helyett.
  • A „sima” MM meccsek rangjai elképesztő módon el vannak csúszva, szinte mindenki Silverben ragadt.
  • A közösség nagyon ki van már éhezve egy új Operationre.

A Major alatt nem igazán számíthatunk új Counter-Strike 2 frissítésre, de remélhetőleg az elkövetkezendő hónapokban a Valve a fenti hibákra is gyógyírt talál, miközben tovább finomítja a Source 2 motor gépigényét.

Borító: YT

Ezt láttad már?

Rá vagy kattanva, kezedhez nőtt a mobil? – Ezekkel jöhetsz le róla

 

×