Hitelesnek tűnő információk láttak napvilágot arról, hogy a Microsoft frissített Xbox Series X kiadására készül – hamarabb, mint sokan gondolnánk.

Gábor János

2024.03.19. – Az interneten már 2023 óta keringenek pletykák, amelyek szerint a Microsoft tervez kiadni egy középgenerációs hardverfrissítést az Xbox sorozatú konzoljaihoz. Számos korábbi jelentés azt állítja,

a szóban forgó eszköz várhatóan a Series X digitális változata lesz.

A Microsoftnak az Activision Blizzard felvásárlása miatt az FTC-vel folytatott, mára lezárult jogi csatája során néhány véletlenül közzétett bírósági dokumentum még ennek a lemez nélküli Xbox Series X-nek az állítólagos formatervét is felfedte. A kiszivárgott anyagok egy olyan eszközt ábrázoltak, amely nagyjából akkora, mint a 499 dolláros konzol, de négyszögletes helyett hengeres.

A leak után fél évvel a dél-koreai Nemzeti Rádiókutatási Ügynökség (NRRA) hitelesített egy be nem jelentett Microsoft hardvert. A március 18-i hatósági lista, amelyet először a KoreaXboxNews szúrt ki, és az X-en „XDK konzolnak” nevezi a készüléket. Ez arra utal, hogy egy Xbox játékfejlesztőknek szánt eszközéről, a rendszer módosított változatáról beszélhetünk, ami beépített hibakereső eszközökkel és egyéb, a játékfejlesztést megkönnyíteni hivatott funkciókkal rendelkezik. A GameRant felidézi: a Microsoft legutóbb 2020. június 11-én kapott XDK tanúsítványt a távol-keleti országban – akkor (három hónappal a két konzol hivatalos bejelentése előtt) az NRRA jóváhagyta az Xbox Series X és Series S fejlesztői készleteket.

Gyanús, hogy tényleg egy új Xbox Series X változatról van szó

A most tanúsított eszköz a 2089-es modellszámot viseli, míg a Series X és Series S fejlesztői készletek az 1882, illetve az 1881/1883 jelzéssel rendelkeztek. Az NRRA a konzol származási országaként Kínát és Vietnámot jelölte meg, ami már az Xbox Series X és Series S esetében is így volt. Már a hatósági lista létezése is arra utal, hogy a még be nem jelentett konzolt hamarosan elkezdik kiszállítani a játékfejlesztőknek. Tekintettel a dél-koreai tanúsítás és a Series X|S bejelentése közötti három hónapos különbségre, valószínű, hogy a titokzatos konzolt hivatalosan tavasz végén vagy nyár elején mutatják be. A Microsoft pedig korábban már megerősítette, hogy 2024 júniusában tart egy Xbox Games Showcase-t.

Ez az NRRA tanúsítvány alig néhány héttel azután bukkant fel a neten, hogy egy jelentés azt állította, a lemez nélküli Xbox Series X idén nyáron piacra kerül. A pletykált eszköz ára a feltételezések szerint 399 dollár körül lesz, ami a 299 dolláros Series S és a 499 dolláros Series X közé helyezné. Meglátjuk.

Ezt is nézd meg:

Ezért kár elvárni a konzoloktól 60 FPS-t – legalábbis egyelőre

×