Nemrég igen sok szivárgás jelent meg a neten a készülő PlayStation 5 Pro kapcsán, a specifikációkról pedig most még többet tudhatunk meg.

2024.03.18. – Aki figyelmes volt az elmúlt napokban, láthatta, hogy a PlayStation 5 Pro kapcsán egy rakás információ szivárgott ki. A legfontosabb hír talán az volt, hogy a konzol akár már idén év végén megjelenhet, felkészülve a 2025-ben megjelenő GTA VI-ra. Az sem kevésbé fontos hír, hogy a gépezet akár 45%-os teljesítménynövekedést érhet el a jelenlegi PS5-höz képest. Közben pedig az Insider Gaming még több friss információhoz jutott, így úgy gondoltuk, itt az ideje minden szivárgást összegyűjteni.

Minden, amit a PlayStation 5-ről a szivárogtatók közzétettek.

Ha minden igaz, a PS5 Pro célja nem csak az lesz, hogy felkészüljön a GTA VI kiváló futtatására, de szeretnék megtöbbszörözni a teljesítményt. Természetesen az alábbi specifikációk egyelőre mind csupán szivárgásokból származnak, így nem igazán lehet az állításokat igazolni. Amikor a Sony majd hivatalosan is bejelenti a konzolt, akkor derül majd ki, hogy mennyire voltak igazak a lenti állítások. Nézzük!

Rendszermemória

Körvonalazódik, hogy a PlayStation 5 Pro rendszermemóriája hatékonyabb lesz, mint a standard konzolé, így a sávszélesség-gyarapodás több mint 28%-kal nőhet.

Jelenlegi PlayStation 5: 448 GB/s (14 GT/s)
PlayStation 5 Pro – 576 GB/s (18GT/s) – 28%-os növekedés a standard konzolhoz képest.

CPU

A CPU elvileg megegyezik a standard PS5 CPU-jával, azonban a Pro rendelkezhet egy „High CPU Frequency Mode” üzemmóddal, ami 3,85 GHz-re emeli a teljesítményt. Ez 10%-os növekedés a standard konzolhoz képest. A High CPU Frequency Mode (Magas CPU frekvencia mód) üzemmódban nagyobb teljesítményt kap a CPU, és körülbelül 1,5%-kal csökkenti a GPU órajelét.

Hang

A PlayStation 5 Pro ACV-je magasabb órajelen fut a normál PlayStation 5-höz képest, ami az ACM-könyvtár 35%-kal nagyobb teljesítményét eredményezi. Ez potenciálisan javítja a hangélményt.

GPU

Az alábbi információk azok, melyeket már a korábbi szivárgások kapcsán is látni lehetett.

  • A PS5-nél 45%-kal gyorsabb renderelés
  • 2-3-szoros Ray-tracing (egyes esetekben 4-szeres)
  • 33,5 Teraflop
  • PSSR (PlayStation Spectral Super Resolution Upscaling) upscaling/antialiasing megoldás
  • 8K felbontásig terjedő felbontás támogatása a tervek szerint a jövőbeli verzióban
  • Egyedi AI architektúra
  • AI gyorsító, amely 300 TOPS 8 bites számítást / 67 TFLOPS 16 bites lebegőpontos számábrázolást támogat

Úgy tudni továbbá, hogy a PS5 Pro tárhelyének mérete megegyezik a normál PlayStation 5-ével, vagyis 1 TB-os változatot kapunk. Ha ezek a PS5 Pro szivárogtatások igaznak bizonyulnak, az jó hír a konzolrajongók számára. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezek az információk nem hivatalosak. Jelenleg azt feltételezik, hogy 2024 végén a PlayStation Pro már a polcokon lesz. Meglátjuk!

Ezt láttad már?

Ezért a 15 kiváló játékért most egyetlen forintot sem kell fizetned

×