Friss pletykák szerint a Sony PlayStation 5 Pro konzolja akár 45%-kal gyorsabb teljesítményt nyújt majd, mint a jelenlegi PS5 modellek.

2024.03.15. – Igazán nem szeretnénk találgatásokba bocsátkozni a Sony PlayStation 5 Pro kapcsán, de úgy tűnik, egyre több friss információ érkezik róla. Mivel egyelőre hivatalos bejelentés nem történt, az új, felturbózott konzolról egyelőre csak pletykákból és szivárgásokból tájékozódhatunk, amiből az utóbbi időben van bőven. Persze ezek hitelességét nagyon nehéz lenne igazolni, érdekességként azonban érdemes beszélni róluk. Nos, ha lehet hinni egy szivárogtatónak, akkor a PlayStation 5 Pro

akár 45%-kal gyorsabb teljesítményt nyújt majd a jelenlegi PS5-höz képest, sőt a ray tracing terén is 2-3-szoros teljesítménynövekedésre lesz képes.

Hogyan?

A szivárogtató Moore’s Law is Dead forrásai szerint PlayStation 5 Pro konzol belsejében egy felturbózott „Trinity” félig egyedi SoC lesz megtalálható az AMD-től, a GPU nagyobb és gyorsabb rendszermemóriát használ, amiben 20 Gbps GDDR6 memória kap helyet. Az új Trinity SoC új, erősebb ray tracing architektúrával rendelkezik, ami 2-3-szoros teljesítményt nyújt a normál PS5-höz képest. Ez egyes esetekben 4x-es gyorsulást jelenthet, ami elég hihetetlennek hangzik.

A mesterséges intelligencia egy másik fontos része lehet majd a PlayStation 5 Pro konzolnak. A Trinity SoC egyedi architektúrát tartalmaz egy matching learning (ML) technológiát, amit a Sony felskálázási és anti-aliasing megoldása, a PlayStation Spectral Super Resolution, röviden PSSR használ. A hatalmas, 45%-os render-növekedés abszolút felkészülés lehet a GTA VI megjelenésére, ami a Sony számára nagy bevételt jelenthet. Minden idők legerősebb konzolja, minden idők legnagyobb játékával… ez a párosítás egy aranybánya lehet. A ray tracing 2-3-szoros, sőt akár 4x-es teljesítménynövekedése óriási lehetőség lehet a Sony számára, ami nagy lépés lehet a PS6 felé. A kérdés persze az, hogy ebből valójában mi valósul meg? Moore’s Law is Dead az alábbi videóban mutatja be a részleteket!

 

Ezt láttad már?

Dragon Ball-mentes lista: amit szintén Toriyama adott a világnak

×