Az apját meggyilkoló 9 éves fiú tettével kapcsolatban friss hírek szerint kiderült, hogy a kisfiú „Warzone-osat játszott”.

2024.03.19. – Nagyon szomorú eset történt pontosan egy hónappal ezelőtt, amikor a mentők Amerikában egy állítólagos öngyilkossághoz mentek ki. A helyszínen azonban egy vizsgálatot követően letartóztatták a 9 éves kisfiút, akit most azzal vádolnak, hogy megölte saját apját – írja a Fox13. Egy nemrég előkerült dokumentumból kiderült, hogy az erőszakos bűncselekménynek némileg köze van a videojátékokhoz, azon belül is a Warzone-hoz.

Mi történt?

A lap szerint ugyanis a kisfiú elvileg a Call of Duty: Warzone-t utánozta, mondjuk úgy, hogy a valóságban „játszotta” a játékot. A rendőrség szerint a srác gyakran játszotta és nézte a Warzone-t, és nagyon szerette az abban található fegyvereket. Egy nap a 32 éves apja korán elküldte lefeküdni a házban, ahol egyébként 8-an éltek. Kicsivel később a kisfiú kijött a szobából és elmondta a többieknek, hogy az apja vérzik.

A helyszínelés során kiderült, hogy az áldozatot hátulról fejbe lőtték, a fején, az arcán, a kezén és a karjain vágott sebek voltak, utóbbiakat védekezés közben szerezte. Később megtalálták az ágy alatt a pisztolyt és a baltát is. A rendőrség a dokumentumban arra is utalt, hogy a fiúnak viselkedési problémái voltak, és gyakran nézett és játszott olyan videojátékokat, amik nem voltak korának megfelelőek. A család szerint ilyenkor megfegyelmezték. Az említett játékok között a Call of Duty: Warzone volt a legfontosabb, ami a letartóztatási parancs szerint ugyanazokat a fegyvereket tartalmazza, amit a támadás során találtak és használtak. Egy 9 mm-es Glock és egy tomahawk.

A rendőrség a gyilkosságban tomahawkot a Call of Duty: Warzone-nal hozta összefüggésbe. A cikk sajnos nem említi, hogy a 9 éves kisfiú hogyan jutott hozzá a fegyverhez. További érdekesség, hogy bár már több kutatás bebizonyította, hogy a videojáték nem tesz egyértelműen erőszakossá, nem véletlenül szerepel egyes címeken a 18-as korhatás-besorolás.

Ezt láttad már?

Ezért a 15 kiváló játékért most egyetlen forintot sem kell fizetned

×