A Helldivers 2 játékosai egy új, erős ellenségtípust fedeztek fel a játékban, amiről nem volt szó a patch notes-ban. Megérkezett a válasz!

2024.03.13. – Annyira imádom, amikor egy fejlesztőcsapat egyenesen szerelmes a saját játékába. Az ilyen munkán meg is látszik a szeretet és az odaadás, hiszen kiváló játék születik. Ilyen a Helldivers 2 is, amin érződik, hogy a fejlesztők szívüket, lelküket beletették, és a játékosok is talán pont ezért élvezik annyira. És azt is imádom, amikor a fejlesztők viták helyett együtt rajonganak az egészért. És hogy Arrowhead csapata mennyire jó fej, arról a következő eset is tanúskodik.

Új ellenfél?!

A Helldivers 2 játékosai nemrég arra lettek figyelmesek, hogy egy új típusú ellenfél jelent meg a játékban, a Shrieker. Ennek érdekessége, hogy róla egy szó sem esett a legutóbbi nagy frissítés leírásában,  szóval hivatalosan senki nem tudta, hogy létezik és bekerül a játékba. A galaktikus háborúban már több százezer játékos vesz részt, így a Helldivers 2 jelenleg igazi multiplayer Kánaán. Egy ekkora játékosbázissal tök érthető, hogy egy változás sem marad titok, mindent igen hamar észre lehet venni. A nemrég megjelent 1.000.102-es verziószámú frissítés megjelenése óta sorra jelennek meg a képek és videók a neten az új ellenfélről, ami talán azért a legfélelmetesebb, mert repül. Eddig szokatlan módon úgy tűnik, hogy mostantól az eget is figyelnünk kell.

They fly now?
byu/Litnos inHelldivers

Szándékos volt vagy bug?

Persze mindenki örült, hogy valami újdonság van a játékban, de voltak olyanok, akik azt hitték, hogy a repülő bogarak valójában valamilyen bug eredményei. És itt mutatkozik meg a fejlesztők hihetetlen vicces hozzáállása. Gyakorlatilag megcáfolták a repülő bogarak létezését. Az Arrowhead vezérigazgatója szintén látta a repülő bogarakról szóló aggodalmakat a neten, és azt írta:

„Hallottam pletykákat a Helldivers 2-ben látott repülő bogarakról. Szeretném hivatalosan is cáfolni az ilyen képtelen állításokat. Mindenki tudja, hogy ‘a bogarak nem tudnak repülni’. És nem vagyok egyedül ezzel a gondolattal. Az Igazságügyi Minisztérium is egyetért azzal, hogy ez propaganda, amit a bogárszimpatizánsok találtak ki, akik agymosást akarnak végezni az embereken” – írta Johan Pilestedt a Twitteren, sőt minden képet és videót képmanipulációnak nevez.

Akár szándékos volt a repülő bogarak megjelenése, akár véletlen, ez a fajta trollkodás zseniálisan kezeli a helyzetet. Simán lehet, hogy a repülő bogarak véletlen idő előtt jelentek meg a játékban, de azért árulkodnak képek arról, hogy eredetileg is tervben voltak. Például a játék eredeti borítóképén is ott van egy. Persze az is lehet, hogy a fejlesztők szándékosan tesznek olyan tartalmat a játékba, amiről nem szólnak sehol, a játékosok pedig ezen pörögnek. A fenti nyilatkozatból ez nem egyértelmű, de azért nagyon vicces.

Biztos vagyok benne, hogy hallunk még érdekességeket erről a játékról és a fejlesztőiről! Imádom!

Ezt láttad?

Óvatosan a kis gépekkel: 4 dolog, amire figyelned kell, ha ITX PC-t építesz

×