Elképesztő eladásokat produkál a bennfentesek szerint a Helldivers 2, pedig még csak PlayStation 5 és PC platformokra érhető el.

Gábor János

2024.03.11. – A Helldivers 2 alig több mint egy hónapos létezése hihetetlen sikertörténet – olyannyira, hogy rövid idő ellenére akár sokmillió felhasználó könyvtárában ott lehet. Az első hetek felívelését elemző hozzászólások között nagyon figyelemre méltó a Keywords Studios videojáték-fejlesztő vállalat munkatársaként nyugodtan ipari bennfentesnek nevezhető shinobi602-é. A videojátékok iránti elkötelezettségért felelős szakember ráerősített, hogy az Arrowhead Game játéka mostanra jóval több mint ötmillió eladott példánynál tarthat.

Forrás: Arrowhead / Sony

Az első nagy mérföldkövet jelentő egymillió példányról négy nappal a február 8-i megjelenés után számolt be a Game Developer, de a Helldivers 2 hatalmas ugrásokkal tört előre és a GamingBolt által szemlézett becslések szerint február vége felé áttörte a hárommilliós határt is. A ResetERA fórumán Triggerhappytel újabb fontos küszöbről ír: a Helldivers 2 tempóját elnézve a játék szerinte „elérhette az 5 millió eladott példányt”. Erre válaszolt shinobi602, egyértelművé téve, hogy ezt szerény becslésnek érzi.

„Sokkal többről van szó”.

Ennyien kattanhattunk rá eddig a Helldivers 2-re

A TweakTown úgy gondolja, mivel a Helldivers 2-ben ma már rutinszerűen 400 ezernél is több játékos van jelen minden egyes bolygón, a 6-7 milliós példány sem lenne túlzás, és mindezt úgy érte el, hogy Xboxra még meg sem jelent. Addig ugyanakkor, amíg az Arrowhead nem ad ki hivatalos adatokat a Helldivers 2 eladásairól, fenntartásokkal kell kezelni a fenti számokat – még akkor is, ha iparági bennfentesek nyilatkozatai erősítik őket. Mint írtuk, a felfokozott figyelem elég bátorítás az Arrowheadnek arra, hogy további fejlesztéseken törje a fejét. Ezek egyike a harci robotok megjelenése lesz, amire valamennyire lehetett számítani az első játék után.

Az online multiplayer űrbogárhentelés egyelőre tehát PlayStation 5-re és PC-re kapható, 14.990 forintért, vagy 39,99 euróért. Az Xbox Series X|S-re érkező verzióról egyelőre semmi biztosat nem tudni, de annak ellenére sem feltétlenül kell sokat várni rá, hogy a Sony Interactive Entertainment kiadványa, hiszen a cég stratégiája egyre jobban tolódik az exkluzív címek mihamarabbi portolása felé.

Csak győzzék nettel a szolgáltatók:

Zabáljuk az online játékkal a sávszélességet! Készen áll erre az internet?

×