A bővítéssel és az évekig tartó hibajavításokkal a CD Projekt RED kihozta a Cyberpunk 2077-ből, amit lehetett, így indulhat a folytatás fejlesztése.

Gábor János

2024.03.13. – Eltelt néhány év, mire a Cyberpunk 2077 méltóvá vált a kezdeti hype-ra és, amennyire lehet, kiaknázta a benne rejlő lehetőségeket. A CDPR a játék 2020-as debütálása óta dolgozott a technikai problémák kijavításán, de érezte, hogy a gyatra rajt után ennél többre van szükség, így új funkciókkal egészítette ki az IP-t, átdolgozta a rendszereit, és végül 2023-ban még hozzá csapott egy kritikusok által elismert bővítményt, a Phantom Libertyt. Ez lett a végállomás a stúdió Cyberpunk 2077 csapata számára, és immár hivatalosan lezárták a fejlesztést.

Forrás: CD Projekt Red

A Cyberpunk 2077 játékigazgatója, Gabe Amatangelo a Game File-nak erősítette meg, hogy végeztek a játékkal. „Lehetséges, hogy lesz még valami apróság, ami itt-ott bekerül, mert

minél többet játszadozik vele az ember, úgy kerül elő néha valami”, amin javítani kell, vagy ami még „könnyen integrálható”.

A vezető az interjúban közölte: már javában zajlik a Cyberpunk 2077 folytatásának fejlesztése a CD Projekt RED új bostoni stúdiójában, ahol olyan veteránok irányítják a munkát, mint maga Amatangelo vagy Paweł Sasko quest director. A TweakTown szerint a CDPR azt a munkát és tervezői mentalitást viszi tovább, ami a Cyberpunk 2077 felújításához és a Phantom Liberty kiegészítőhöz kellett, szóval mindent megtesznek majd azért, hogy a következő epizód ne tengernyi hibával jelenjen meg, mint az elődje.

Például ezekre kell figyelni a CDPR-nál is:

Ezektől lesz sz@r egy játék! – Főbenjáró bűnök, amiket elkövethetnek a fejlesztők

×