A fejlesztők ezúttal sem fogták vissza magukat, amikor a Warzone fegyverek sorsáról döntöttek. Nézzük is, hogy mely játékszerek szenvedték meg a legjobban.

2024.03.06. – A Warzone játékosok körülbelül egy hónapja élvezhették már a Modern Warfare III és Warzone második közös szezonjának újdonságait, így időszerű volt a Season 2 Reloaded frissítés megérkezése. Az eredeti rajt a korábbi éraváltáshoz képest egy fokkal simábbra sikerült, a Warzone 2.0 és a Season 4 sokkal-sokkal több problémát hozott magával. A Season 1 Reloaded azonban rengeteg szinten félrecsúszott, papíron a Season 2 előkészületei miatt. A fejlesztők nem pihentek, január folyamán folyamatosan gyűjtötték a felhasználói statisztikákat. Szerencsére a Season 2 rajtja jóval kegyesebb volt a játékosokhoz, ám a február végi szerverleállásokat sokan megemlegetik még az elkövetkezendő időszakban.

Az ünnepek előtt néhány fegyvert és kiegészítőt gyengítettek, tiltottak is a játékból, hogy minél kiegyensúlyozottabb lehessen a karácsony időszak. Aztán persze január sem úszta meg ezeket a változtatásokat, abban a hónapban összesen 5 ilyen jellegű csomag érkezett. Februárban is hasonló tendencia volt leolvasható, továbbra sem csillapodtak a kedélyek. Természetesen ennek köszönhetően is maradtak még olyan fegyverek, melyek bizony túl erősnek bizonyultak. A legtöbb felhasználó az AMR9-et és az MTZ-762/556-t emeli ki mostanság, hiszen elképesztő mértékben vezeti a WZRanked toplistáit. Januári és február változtatások ide vagy oda, a szezont elstartoltató és a szezon közepén megérkező Reloaded frissítések mindig hoznak magukkal néhány meglepetést. Éppen ezért sejthető volt, hogy a Season 2 Reloaded további gyengítéseket, erősítéseket is magával hoz, így mindenki tűkön ülve várta a Warzone és Modern Warfare III legújabb frissítését.

Ezt tartogatja az új Warzone frissítés

Nos, a fejlesztők valóban nem fogták vissza magukat. Március hatodikán, a késő délutáni órákban élesedett a hivatalos blogbejegyzés. A Patch Notes megpillantása után hamar kiderült, hogy bizony ismét rengeteg fegyvert érintenek a változások. Szinte egyik kategória sem úszta meg a fejlesztők ténykedését, lesz mit szokni az első időszakban.

Az alábbi fegyverek esetében mindenképp gyengítésre érdemes készülni:

  • RAM-7
  • MTZ-762
  • BP50
  • Pulemyot Kit

Ahogy azt sejteni lehetett, az abszolút metafegyverek ezúttal sem úszták meg a gyengítést. A legtöbb esetben a ezúttal is sebzésértékeken finomítottak a fejlesztők, melynek köszönhetően papíron igazságosabb meccseket élvezhetnek majd a játékosok. Ezúttal azonban bővebb az a lista, mely az erősítéseket foglalja magában:

  • RAM-9
  • Bruen Mk9
  • Katt-AMR
  • XRK Stalker
  • MCW
  • Holger 556
  • SVA 545 
  • Sidewinder

Jól látható, hogy olyan fegyverek is erősítést kaptak, melyek amúgy sem voltak gyengék. Ide sorolhatjuk a RAM-9-et, de az SVA 545 is elég jól pirított február végén és március elején.  A legtöbb esetben itt is a sebzésértékeken javítottak a fejlesztők, ám több fegyver esetében javult a visszarúgás vagy éppen az ADS/mozgási sebesség is. Ezek nem elhanyagolható tényezők egy olyan dinamikus játékban, mint amilyen a Warzone.

Több szinten is erősödtek a Warzone fegyverek

Több szinten is erősödtek a Warzone fegyverek

Nem szabad elfeledkezni, hogy ezek csak az egyértelmű nerfek, buffok, a valós szám valahol 15 környékén lehet. A motorháztető alatt azonban bizonyára történtek még extra változások, ám a Raven Software ezekről nem minden esetben nyilatkozik, sokszor a tartalomgyártók, szakértők szúrják ki ezeket. Az elkövetkezendő hét ismét izgalmas lehet majd felfedezések szempontjából. Természetesen igyekszünk minél átfogóbb képet adni ezekről a változásokról is, éppen úgy, ahogy eddig is tettük.

Forrás: COD Blog

Ezt láttad már?

Jó a kapás: a 7 legélvezetesebb horgászjáték, amit kifoghatsz

×