Új irányt vett a Lionsgate új, Alkonyat-sorozatának gyártása. Sokkalta látványosabb lehet ebben a formában, mint a filmek voltak.

2024.03.06. – Sorozat készülhet hamarosan az Alkonyatból. Ez így leírva nem nagy újdonság, ugyanis már a Harry Potter-sorozat bejelentése után felröppentek a hírek a Lionsgate új projektjéről. Stephanie Meyer best sellere már a könyvek idején is állandóan össze volt hasonlítva J.K. Rowling varázsregényeivel, amin nem segített az sem, hogy a filmadaptációkat is párhuzamosan szórták a mozikba. S míg az Alkonyat nem nyerte el sem a kritikusok, sem a könyv rajongóinak átható szeretetét, Harryék egy fokkal jobban jártak. Amit viszont egyik adaptációtól sem lehet elvenni, hogy ikonikusra sikeredtek, ráadásul mind a mai napig beszédtémának számítanak. Ilyesmire kevés alkotás képes. Ettől még örültünk, hogy lezárhattunk magunk mögött egy időszakot, ám Hollywood nem hagy sem minket, sem pedig az előbb említett IP-kat nyugodni.

Nem minden arany, ami fénylik

A fényvisszaverős vámpírok új formában térhetnek vissza, legalábbis a Variety erről osztott meg infómorzsákat a napokban. Amikor hónapokkal ezelőtt először lehetett pletykákat hallani az új Alkonyat-sorozatról, mindenki meg volt róla győződve, hogy egy újabb élőszereplős projektet kapunk. Egy könyvet egyébként talán így könnyebb is feldolgozni, hiszen nem 2-3 órás játékidőben kell gondolkodni, hanem nyugodtan rá lehet szánni egy cselekményre 8-10 órát, ha 1 órás részekkel terveznek a készítők. Nos arról, hogy milyen hosszú évadok, vagy részek érkeznek a Twilight témájában, azt még nem tudni, az élőszereplős képzelgéseinket viszont könnyen lehet, hogy vissza kell szorítanunk.

alkonyat

Forrás: Lionsgate

A Lionsgate jelenleg animációs sorozat formájában tervez az Alkonyat új sorozatával, ami teljesen új lehetőségeket nyit meg. Ha ez igaz, akkor nem kell földhözragadt alapokra építeni, s így remélhetőleg nem lesz horrorfilmekbe illő Renesme irreálisan gyors felcseperedése sem. Mondjuk sajnos ez nem tipikusan az a történet, ahol nagyon játszani lehetne a látvánnyal, ha már összehasonlítással kezdtünk, én könnyebben el tudnám képzelni, hogy a Warner Harry Potterék kalandját készíti majd egyszer el ilyen formában.

Ettől még a sztori fantasy-elemei biztosan jól fognak mutatni animációban. Sajnos viszont ennél többet nem osztott meg a Lionsgate a projektről, hiszen valószínűleg ez az irány is még relatíve frissnek számít. Így tehát a megjelenésre sem egyhamar kell számítani.

Ezt olvastad már?

Ez kellett: az HBO Max is megkezdi a jelszómegosztás tiltását

×