Nyilván, természetesen, illetve persze, hogy elfut a Doom egy elektromos fogkefén.


Bódi Dániel

2024.03.03. – Közhely, egy mém, ezért már senki sem húzza fel magasra a szemöldökét az olyan híreken, mint amilyen ez. Nyilván egy újabb lehetetlen eszközre portolták az id legendás FPS-ét, a fűnyíró után szabadon egy elektromos fogkefére.

Mondjuk így egészen biztosan szórakoztatóbb lesz a fogmosás, amivel így egyszerre irthatjuk a csúfcsúf szuvasodást, és a pokol démonjait. Hogy melyik a hasznosabb, arról megoszlanak a vélemények, de mindegy is: kellemeset a hasznossal, az örök gyereket is könnyebb rávenni a napi háromszori rutin betartására, mint korábban valaha.

A legújabb agymenést egyébként egy Aaron Christophel nevű Doom-rajongónak köszönhetjük, aki egy (Magyarországon valószínűleg nem kapható) Planck Mini fogkefét bütykölt addig, amíg el nem indult rajta az 1993-as kultjáték. Hozzá kell tenni, hogy ez a fogmosószerkezet meglehetősen, már-már fölöslegesen okos: a nyelébe épített kijelző nem csak a fogmosási teljesítményt képes jelezni, de egy csomó – a fogápolás szempontjából – abszolút irreleváns infót is mutat, mint például az időjárás.

És ha már ilyenekre képes, akkor miért is ne lehetne Doomozni rajta? – tette fel magának a teljesen jogos kérdést Aaron, aki a Spritetm és a miniwad kódbázisával a fogkefe ESP32-C3 chipjének 4 MB-os Flash memóriájára tömörítette a Doomot. Az ilyen tömörítések ugyan megtartják a játék magját, de az eljárás során muszáj valamiféle kompromisszumot kötni, ezért is néz ki például olyan furcsán a fegyver. Mivel a fogkefe WiFi- és Bluetooth-képes, ezért az egeret és billentyűzetet is támogatja – mondjuk így azért elég nehéz fogatmosni vele.

Ezt is olvasd el:

Ezzel a 15 kult-klasszikus játékkal teljesen ingyen játszhatsz

×