Az almás céget több kritika is éri a ProMotion technológia miatt. Úgy tűnik, hogy az Apple iPhone 17 erre adna majd választ 2025-ben.

2024.03.03. – Nem titok, hogy az Apple meglehetősen lassan adaptál olyan funkciókat, melyeket androidos fronton akár az alsóbb kategóriában is megtalálhatnak a vásárlók. Ez természetesen csak a felszín, sokszor a nyers specifikációk nem árulnak el mindent. A cég alapelve, hogy csak akkor implementál egy újdonságot, ha az hibátlan állapotban kerülhet a felhasználók elé. Ide sorolhatjuk az OLED kijelzőt, mellyel szintén sokat kivártak, de az sem véletlen, hogy a vezeték nélküli töltést is csak a tökélyre fejlesztés után kapták meg az iPhone telefonok.

Azóta már tudjuk, hogy az Apple MagSafe töltőszabványára épül a Qi 2.0, melyet más gyártók is átvehetnek az elkövetkezendő időszakban. Azaz az iparág többi szereplője (Google, Samsung stb.) is úgy gondolja, hogy az almás cég megoldása egy következő lépcsőfok a szabványt illetően. Nem véletlen, hogy a 120 Hz-es kijelzőket is viszonylag későn kapták meg az Apple telefonok. Az Apple azonban nem csak egyszerűen 60 és 120 Hz közötti váltással készült az iPhone 13 Pro szériában. Sok esetben akár 1/5 Hz-ig is leszabályoznak az LTPO OLED panelek, melynek köszönhetően az akkumulátoridő is sokat javulhat. A Samsung is csak januárban bemutatott S24 szériában hozta el minden készüléke számára az LTPO paneleket, így az Apple sincs lemaradva. Az már más kérdés, hogy „gagyibb”, de 120 Hz-es paneleket lehetett volna ettől függetlenül a sima készülékekbe pakolni, csakúgy, mint ahogy a Samsung vagy mások teszik. Ez is minőségi előrelépés lett volna a jelenlegi, idejemúlt frissítéshez képest.

Az Apple iPhone 17 lehet a válaszvonal a ProMotion technológiával kapcsolatban

Apple ProMotion

Apple ProMotion – iPhone

Az azonban jogos kérdés volt a vásárlók részéről, hogy miért csak a „Pro” telefonok kapják meg ezt a fejlesztést. Az iPhone 13 esetében még érthető volt, hiszen ez volt a technológia első debütálása, ám azóta megérkezett 14 és 15 széria is megtartotta ezt a szokást. A jelenlegi pletykák alapján az iPhone 16 széria sem töri meg ezt az utat, ám 2025-től minden megváltozhat. Az Apple-nek sokszor évekkel előre ki kell választania, hogy mely gyártókkal dolgozik.

Ennek köszönhetően már most szinte biztosra vehető, hogy az iPhone 17 széria minden egyes tagja támogatni fogja a ProMotion LTPO paneleket, a „sima” és Plus telefonok is szakítanak a 60 Hz képfrissítéssel, illetve megkaphatják az Always-On Display funkciót is. Az Apple kénytelen lesz más technológiákkal, megoldásokkal kiemelni a Pro szériát, hiszen jelenleg sokan csak a 120 Hz képfrissítés miatt vásárolják a drágább telefonokat. Természetesen a hivatalos bejelentésekig érdemes pletykaként kezelni a híreket, ám az elmúlt időszakban nem igazán tévedtek a szivárogtatók. 

Forrás: TechSpot

Ezt láttad már?

Tényleg rossz, ha állandóan a töltőn lóg a laptop?

×