A világ egyik leggrandiózusabb, legtöbb elemből összeálló Star Wars LEGO-építménye lehet, amit most egy lelkes csapat összerakott.

2023.09.06. – Talán még Ole Kirk Christiansen asztalosmester sem gondolta volna, hogy az egyszerű fajátékos vállalkozásából a világ egyik legnagyobb hatású játékgyára lesz egyszer, ami millók számára nyújt majd önfeledt szórakozást.

A LEGO mára teljesen beitta magát a popkultúrába: mindenféle filmes, sorozatos, játékos, stb. kollaborációs szetteket adtak ki a kockákra szabva, megannyi videojáték készült belőle, nemrég saját animációs filmet is megélt, a sort pedig igen sokáig lehetne még folytatni. A világ egy jelentős része tudja mi az a LEGO, közülük pedig csak kevesen tudnának ellenállni a színes kockák kreatív építésre szólító csábításának.

Miért fáj olyan iszonyatosan kegyetlenül, ha LEGO-kockára lépsz?

 

De ezen aligha lepődünk meg, hisz a LEGO lényege tulajdonképpen az, hogy bármit meg lehet velük építeni, nem csak az előre a dobozba készített, részletes útmutatóval ellátott szettet. Pontosan ezen az őselven alapszik a Brickstory Builds nevű YouTube-csatorna, ami mindenféle LEGO-építményeket és összerakásukat szokta bemutatni.

Alig egy héttel ezelőtt azonban hatalmas fába vágták a fejszéjüket: elhatározták, hogy a lehető legpontosabban megépítik a Star Wars egyik grandiózus ikonikus helyszínét, a Köztársaság szenátusának üléstermét. A filmekben a teremmel először a Baljós Árnyakban találkozhattunk, legutoljára pedig a Sithek bosszújában időzhettünk ott igen sokat, melyek közt a legemlékezetesebb pillanat egyértelműen Yoda mester és Darth Sidious közötti párharc volt.

A Brickstory egy ennél sokkal nyugisabb pillanatot választott az építményhez, nevezetesen azt, amikor Palpatine a szenátus elé viszi, hogy a jedik az életére törtek, egy életre megnyomorították, ezért teljesen logikus következtetések sorozata után kihirdette a Galaktikus Birodalmat.

Ha csak egy kimerevített képet nézünk a képből, a jelenet nem tűnik olyan izgalmasnak (még ha kiemelten fontos is a Star Wars történetében), a LEGO Szenátust azonban nem az unalmas ülésezés, hanem a méretei teszik lenyűgözővé. A teljes építmény ugyanis nem kevesebb, mint 500.000 kockából rakták össze, amihez még kombinálniuk is kellett a különféle típusú Legókat.

A teljes munkáról és annak hátteréről egy remek, de rövid videót is készítettek, amit ha kicsit is érdekel a LEGO, akkor mindenképp nézz meg:

Tudtad, hogy nekünk, magyaroknak is van (legalább) egy LEGO büszkeségünk?

Egy magyar művész Legóból alkotja újra a kedvenc filmjeink ikonikus jeleneteit

×