Végre megmutatta magát minden Terminátor-rajongó álomjátéka, a hatalmas nyílt világban játszódó, a túlélésre fókuszáló Terminator: Survivors.


Bódi Dániel

2024.03.01. – Egy kicsit azért többet vártunk a Nacon Connect eseményétől, amin utolsóként a vállalat egyik legnagyobb és legambiciózusabb projektjét, a Terminátor-rajongók álomjátékának ígérkező Terminator: Survivorst mutatták be a nézőközönségnek.

Már a cím is új, hiszen korábban még ezt sem tudhattuk, de szerencsére ennél azért többet is megtudunk a gyilkos robotokat a játékosokra szabadító nyílt világú túlélőjátékról. Igaz, sok minden még így is kérdőjeles: játékmenetet például még mindig nem mutattak, pedig a tervek szerint idén októberben a Steamen már fejest ugorhatunk a korai hozzáféréses verzióba is.

Ember embernek terminátora

 

A Terminator: Survivors bár egy klasszikus belső nézetes – FPS – túlélőjáték lesz, de a Nacon Studio Milan fejlesztője, Marco Ponte szerint nagy hangsúly fektetnek a történetre is, ami közvetlenül a Skynet-apokalipszis kitörése, az ítélet napja után pár évvel 2009-ben játszódik. Mivel a John Connor vezette össznépi ellenállás még nem öntött formát, a játékos dolga a gyilkos robotok elleni túlélés mellett egy túlélőkből álló csoport menedzselése lesz, aminek otthont az a bázis ad, amit nekünk kell felépítenünk és fejlesztgetnünk a hatalmas nyílt világban guberált és más módokon megszerzett cuccokból. Ezt azonban nem csak az embervadász terminátorok, hanem más humán túlélők is nehezíteni fogják, akik a világ összeomlását inkább Mad Maxi módokon próbálják átvészelni.

A fejlesztők elmondásuk szerint egy olyan világot fognak megmutatni a rajongóknak, amit még sosem láthattak, egy olyan környezetben, ami abszolút egyedülálló a Terminátor-univerzumban. Az újítási szándék azonban néha találkozni fog némi fan service-szel is: a kalandozásaink során bizony összefuthatunk majd a filmekből is ismerős karakterekkel. Hogy pontosan kikről lehet szó, azt még nem tudni, de egy vendégszerepet szinte biztosra vehetünk: Arnold Schwarzenegger fizimiskáját valószínűleg itt is fel fog majd bukkanni. Amit még megtudtunk, hogy a Terminator: Survivorst teljesen egyedül és a barátainkkal együtt, kooperatív módban is játszhatjuk.

Minden idők egyik, ha épp nem A legambiciózusabb Terminátor-játéka október 14-től válik játszhatóvá a PC-s játékosok számára a Steam korai hozzáféréses programjában, a végleges verzió megjelenéséről azonban semmit sem tudni – valószínűleg valamikor 2025-ben számíthatunk rá, amellyel egy időben konzolokra, PS5-re és Xbox Series X|S-re is megérkezik.

Ezt is olvasd el:

Ezzel a 15 kult-klasszikus játékkal teljesen ingyen játszhatsz

×