Elon Musk szerint az új Tesla Roadster annyira repeszt, hogy már nem is igazán lehet hagyományos autónak nevezni.


Bódi Dániel

2024.02.29. – ÁLLÍTÓLAG! De hát mégis ki kérdőjelezné meg Elon Musk szavát, ha ő azt mondja, hogy a már régesrégre ígért új Tesla Roadster egyetlen másodperc alatt képes 100 km per órára gyorsulni, akkor az csak úgy van. Ugye? Nos, elég könnyen meglehet.

Bár ahhoz, hogy a szélesebb közönség ezt kipróbálhassa még egy kicsit várni kell. Az eredetileg még 2017-ben bejelentett és azóta is folyton jövőre megjelenő második generációs Tesla Roadster a legújabb ígéret szerint 2025-ben tényleg megjelenhet.

Amit még állít, hogy az új Roadster 1 másodperc alatt éri el a 100 kilométer per órás sebességet, de hamar: papíron 20 mp alatt eléri a 402 kilométer per órás végsebességet is, ami azért is különös, mert rendszámmal az utakra akarja engedni. Nem mintha amúgy ne lennének más szörnyetegek: a Dodge Challenger SRT Demon 170  1,74 mp, a 2021-es elektromos Rimac Nevera szintén 1,74 mp, a 21-es évjáratú Tesla Model S Plaid 1,98 mp, valamint a kifejezetten versenypályára épített speciális elektromos McMurtry Speirling 1,4 mp alatt van 100-on. Jelenleg ezek a leggyorsabb autók a világon, az új Roadster azonban Musk szerint láthatóan kategóriákat verhet rájuk.

Feltételes mód szigorúan kirakva, de aki szívesen repesztene vele a 3-ason, az már most leelőlegezhet magának egyet potom 50.000 dollárért ~ 18 millió forintért, aminek legolcsóbb beugrója is 200.000 dolláról, mintegy 73 millió forintról fog indulni. Bár ha az infláció tovább rakoncátlankodik, a megjelenés előtt akár még feljebb is szökhetnek a végső árak.

Ez pedig egy 5 évvel ezelőtti teszvezetés, Must szerint ezt sikerült mostanság lekörözniük:

Ezt is olvasd el:

Különös, de pont a Terminátor 1 forgatása előtt gyilkolt először embert egy robot

×