A népmeséken alapuló Behind the Beyond része, de külön játékként is megjelenik, így világsikerré teheti az egyik ősi magyar kártyajátékot.

Gábor János

2024.02.28. – Természetesen magyar fejlesztésben készült, és hamarosan az egész világ számára elérhetővé válik a Behind the Beyond: Ulti, vagyis a magyar népmesei elemekből szőtt Behind the Beyond egyfajta spinoffja, ami csak és kizárólag a közkedvelt, de nehéz ultizást emeli át a gaming világába. Az ultiban legalább akkora, ha nem nagyobb szerepe van a stratégiának, mint a szerencsének. Itthon hatalmas hagyománya van, de sajnos nem csak hivatalos versenyeket szerveznek belőle, hanem illegális szerencsejátékot is, ami házipálinkával öntözve elfajulhat. Egy régi, Magyarország vadabb vidékéről származó ismerősöm azzal szemléltette, milyen kemény világból jött, hogy

„felénk elrontott piros ultiért vágtak már le kezet”.

Még jó, hogy a virtuális kártyaasztal nem jár olyan következményekkel, mint a tanyavilág vert falú késdobálói, és anélkül csiszolhatod vagy sajátíthatod el a taktikai képességeidet az ulti játékban, hogy a pénztárcád (vagy valamelyik kiálló testrészed) bánná! A cím a magyar Sugarpunch Games fejlesztése – írja a GameStar. Rábel Katalin alapító szerint „az ulti nem csak egy játék, hanem a magyar kultúra egyik fontos alapköve”, amit megtiszteltetés lesz megosztani a világ minden táján élő játékosokkal.

A magyar folklór varázslatos világában játszódó Behind the Beyondban a Jánoskának, a szegény ember legkisebb fiának kell segítened megoldani a királyság rejtélyeit és megtalálni a hivatását, de a döntéseid megváltoztathatják a királyság és az alattvalók sorsát. Az érkező cím korai hozzáférésű demóját itt találod, míg a játék világából született, különállóan elérhető Behind the Beyond: Ulti Steam oldalát meg itt. Tedd is fel kívánságlistára, mert március 1-től már játszható! A Sugarpunch Gamesnek nagyon nagy sikereket kívánunk a jópofa IP-khez!

A Behind the Beyond mellett ezekért is érdemes ellátogatni a Steamre:

Ezzel a 21 remek játékkal teljesen ingyen játszhatsz a Steamen

×