A Counter-Strike 2 fejlesztői egy ideig azon is gondolkodtak, hogy teljesen kikapcsolják a konzolos parancsokat. Nem ok nélkül tették ezt.

2024.02.28. – A Counter-Strike 2 fejlesztői állítólag annak idején azon is elgondolkodtak, hogy a Konzolt teljesen kiveszik a játékból. A Valve a CS2 bejelentése előtt több alkalommal is egyeztetett szakértőkkel, profi játékosokkal a színfalak mögött. A Valve munkatársai az egyik ilyen alkalommal megkérdezték a résztvevőket, hogy mit szólnának ahhoz, ha a konzolt eltávolítanák a játékból. Sokat elárul, hogy a szobában síri csend uralkodott a kérdés után, senki sem mert érdemben megszólalni, csak egymásra néztek némán a kiválasztottak.

Szerencsére ez a visszacsatolás jelzés értékű volt a Valve számára is, így természetesen a Counter-Strike 2-ben is megtalálhatjuk a konzolt. A felvetés azonban nem volt túl alaptalan. A fejlesztőknek gondosan ki kell válogatnia, hogy mely parancsokat helyezi sv_cheats 1 védelem alá és melyeket engedélyezi szabadon módosíthatóvá. A motorváltás után különösen veszélyes lehet a konzol engedélyezése, hiszen sokszor még a fejlesztők sincsenek tisztában az összes lehetőséggel. A kezdeti időszakban voltak olyan parancsok, melyekkel pár pillanat alatt be lehetett gyűjteni egy VAC kitiltást, melyet azóta sem szedtek le.

Úgy tűnik, hogy ezúttal a Counter-Strike 2 flashek idegesítő effektjeit lehet kikapcsolni

Február utolsó napjaiban fedezték fel a Counter Strike 2 játékosai, hogy az alábbi parancsok segítségével kikapcsolhatóak a flashbangek effektjei:

  • snd_remove_soundevent Flashbang.Ring.Short;
  • snd_remove_soundevent Flashbang.Ring.Long;
  • snd_remove_soundevent Flashbang.Ring.Medium

Azt szinte biztosra lehet venni, hogy a Counter-Strike 2 fejlesztői nem tudatosan hagyták védtelenül ezt a parancsot. Akármennyire is kellemetlen hallgatni a sípolást, évtizedek óta a játék szerves részét képezi. Ezért nem is nagyon érdemes próbálkozni a kikapcsolásával, hiszen várhatóan napokon belül befoltozzák a hibát a fejlesztők. Ennek ellenére, ha mégis ki szeretnéd próbálni, akkor saját felelősségre a fenti parancsok begépelésével pár pillanat alatt megteheted.

Update – február 29-én, a hajnali órákban fixálták is a fejlesztők a hibát:

Ezt láttad már?

Mégis mi történt a Steam „forradalmi” kontrollerével?

×