Hamarosan megjelenik egy legendás Star Wars játék új, felturbózott változata. De talán nem is ez a nagy szó, hanem hogy ezúttal Xboxon is játszható lesz.

2024.02.26. – Akik figyelemmel követik a videojáték-piac változásait, egy igencsak pozitív mozgalomnak lehettek a szemtanúi az elmúlt években. Elkezdett ugyanis szűkülni a határ a platformok között. Az első komolyabb lépést egyértelműen a Microsoft tette meg, az amerikai cég ugyanis létrehozta a Game Pass-t, ami mind PC, illetve mind Xbox felhasználók számára kiváló játéklehetőséget biztosít. S teszi ezt úgy, hogy lebontotta a falat konzol és PC között. Aztán természetesen rájött a Sony is, hogy a saját gyártású játékokat ugyan jó exkluzívan PlayStation platformon forgalmazni, de ezzel hosszútávon komoly mennyiségű pénztől eshet el a cég. Épp ezért voltak olyan legendás, eredetileg exkluzívnak tartott címek, amik az elmúlt években PC felhasználók számára is elérhetővé vált. Ilyen például a The Last of Us, vagy éppen a God of War.

Végre Xboxon is

Ez a fajta nyitás leginkább az elmúlt évek játékait érintette, ám most úgy tűnik, hogy pár régi klasszikus is új közegben térhet vissza. Ilyen a Star Wars Dark Forces is, ami hosszú idő után kap végre egy megérdemelt ráncfelvarrást.

star wars

A Nightdive Studios remasterelése 4K felbontást és 120 FPS-t fog kihozni az 1996-os FPS-ből. A játékmenetében leginkább a Doomra hajazó Star Wars Dark Forces korának egy meghatározó címe volt, sokan mind a mai napig az egyik legjobb Csillagok háborúja játéknak tartják. Persze nem csupán a teljesítménye lesz jobb a játéknak, a ráncfelvarrással feljavított bejátszások (cutscene) is érkeznek. Ami pedig tényleg mérföldkő a program esetén, hogy ezúttal xboxosok is élvezhetik majd az élményt. Az eredeti kiadás ugyanis csak PC-n, Mac-en, valamint PlayStation 1-en volt elérhető, a jóból teljesen kimaradtak az Xbox felhasználók. Ez a széria most megszakad, a Nightdive ugyanis Xboxra is elérhetővé teszi a február 28-án megjelenő remastert.

 

Most megint nagy divatja van a felújított klasszikusoknak, ott van példának okáért Lara Croft és első három kalandja, ami szintén nemrégiben vált elérhetővé korszerűsített grafikával.

Ezt olvastad már?

Ezzel a 21 remek játékkal teljesen ingyen játszhatsz a Steamen

×