Képzelj el egy AR szemüveget, amit felveszel, és benne a játékot látod. Ehhez kapsz egy kontrollert is, amivel irányítani tudod. Adja, mi?

2024.02.26. – Tudom, hogy most a hype miatt mindenki az Apple Vision Pro-t tartja a legjobb AR szemüvegnek, de a helyzet az, hogy nagyon sok hasonló fejlesztés létezik. Ezek között ráadásul van olyan is, ami kifejezetten a játékosokat célozza meg, ráadásul úgy, hogy még szórakoztatóbb legyen az élmény. Miközben a hordozható Windows-alapú kézikonzolok egyre nagyobb teret nyernek (Steam Deck, Asus ROG Ally), készül egy olyan változat is, amit szemüveggé alakítottak. A Tecno nevű cég korábban arról volt ismert, hogy igen érdekes okostelefon-változatokat mutattak be, például mindenféle összehajtható kütyüt. Most úgy gondolták, hogy ideje meglepni valamivel a játékosokat, így

létrejött a Pocket Go, ami a cég szerint a világ első Windows-alapú AR gaming szemüvege.

Hogy mi?

Igen, ez egy AR szemüveg, amit felveszel és tudsz vele játszani gyakorlatilag bármit, amit egy Windows rendszeren is lehet. A szemüvegben egy 0,71 hüvelykes Micro-OLED kijelzővel kapott helyet, ami azt jelenti, hogy a térben magad előtt láthatsz egy 215 hüvelykes nagy képernyőt, hat méteres távolságban. Az is plusz, hogy van beállítás a szemüvegesek számára, vagyis be lehet benne állítani a dioptriát.

A DigitalTrends cikke szerint a Pocket Go körülbelül fele akkora, mint egy átlagos Windows-alapú kéziszámítógép, például az Asus ROG Ally, és közel harmadával könnyebb. A Pocket Go belsejébe egy 5,1 GHz-es csúcsórajelű, okta-core processzor került, a hűtéshez pedig egy ventilátort is sikerült beépíteni. Mivel a kütyü ugye Windows-alapú, így nem csak játékra jó, de gondolom nem véletlenül kínálnak hozzá rögtön egy kontrollert is. Sajnos azt még nem lehet tudni, hogy a Pocket Go pontosan mikor kerül a boltok polcaira, és hogy mennyibe fog kerülni. Ez is csak egy a Tecno számos bejelentése közül az MWC 2024 rendezvényen, ami a napokban zajlik.

Ezt láttad?

Ezzel a 21 remek játékkal teljesen ingyen játszhatsz a Steamen

×