A Windows alapú mobiltelefonok ideje ugyan már lejárt, ám ettől még bármikor felélesztheti a projektet a Microsoft. Egy kreatív rajongó most ennek a gondolatával játszott el.

2024.02.21. – Biztosan vannak olyan olvasóink, akik még emlékeznek arra, hogy a Windows hivatalos formában is versenyzett a mobil piacon. Másfél évtizeddel ezelőtt lett lelőve a Windows Mobile, majd ennek utódja, a Phone 10 évvel később. Ám ettől függetlenül volt időszak, amikor nem csupán a PC-nken, vagy laptopjainkon manőverezhettünk a Microsoft operációs rendszerének felhasználói felületén. Az már más kérdés, hogy az iOS, vagy Android mellett a Windows mennyire volt versenyképes és ki mennyire szerette. A lényeg az, hogy létezett és biztos vagyok benne, hogy többen kedvelték is azt, amit kínált mind a Windows Mobile, mind pedig a Phone.

Ilyen lehetne a visszatérés

Valószínűleg egy ilyen rajongó az, aki most elkészített egy látványtervet arra az esetre, ha a Microsoft ismét labdába szeretne rúgni a mobilpiacon. A látványterv a Windows 12 mobilos verzióját mutatja be, lenyűgöző formában.

A videóban egy érdekes egyveleget láthatunk a 11 arculatával és némi kreatív, futurisztikus verzióval. A visszajelzések szerint többen finomítanának az operációs rendszer színvilágán, s azt kell, hogy mondjam, ez egy helytálló vélemény. De persze látványtervről lévén szó, ezek az apróságok bármikor alakíthatók lennének a fejlesztési folyamat során. A funkcionalitás, elrendezések és úgy összességében a felhasználói felület viszont kényelmesnek tűnik, mindeközben tükrözve a rendszer sajátosságait.

windows

Érdekes egyébként arról írni, hogy valaki speciális Windows 12-es mobiloperációs rendszert tervezett úgy, hogy egyébként közben még mit sem tudunk a hivatalos 12-es verzió megjelenéséről. Annyi biztos, hogy a mesterséges intelligencia kulcsszerepet fog kapni, na meg azt, hogy házon belül Hudson Valley kódnéven készül. Minden más viszont egy hatalmas kérdőjel, piaci pletykák szerint még az is elképzelhető, hogy egy ideig maradunk a Windows 11-nél, a Microsoft pedig komolyabb tartalomfrissítésekkel fogja tovább lendíteni a rendszert. Ezzel is késleltetve a 12 megjelenésének fontosságát.

A Windows 10 ingyenes támogatásának ideje 2025-ben jár le, sokan pedig úgy vélik, hogy ez lehet az első olyan időpont, amikor a Microsoft legkésőbb bejelentheti az új szériás operációs rendszert. Nos, már nagyon várjuk, ahogy egy Windows Phone visszatérést is szívesen elnéznénk a közeljövőben…

Ezt olvastad már?

Már magyar szinkronnal is nézheted a Naruto Shippuden 1. részét

×