Tavaly megjelent a Diablo IV, viszont nem kapott olyan fogadtatást, mint amilyet a Blizzard várt. Az ARPG kategória most új trónkövetelővel gazdagodik.

2024.02.19. – A 2023-as év emlékezetesnek ígérkezett a Blizzard és a Diablo rajongóinak. Végre megjelenhetett a Diablo IV, amire 12 évet kellett várniuk a széria szerelmeseinek. Megmondom őszintén, én magam is azok közé tartoztam, akik tűkön ülve várták a megjelenés napját. A Diablo III pont akkor jelent meg, amikor gimnazista voltam, így temérdek időt tudtam beleölni a szezonjaiba, minden kis mozzanatát úgy ismerem a játéknak, mint a tenyeremet. Épp ezért fel voltam készülve arra, hogy ugyan ezt megismételjem a negyedik résszel, persze némileg mérsékeltebb „a nagybetűs élettel összeegyeztethető” módon. Félreértés ne essék, maga a játék véleményem szerint rendben van, de az új rész nem tudott felemelkedni a korábbi játékok szintjéhez. Lehet, hogy a tartalom volt silány, vagy a tárgyrendszer nem volt az igazi, mindegy, hogy miért, de a Diablo IV nem lett akkora sláger, mint a korábbiak. Ma már Twitchen is alig vannak követői a címnek, holott nem is olyan rég jelent meg az egyik legújabb szezonja a játéknak. Ettől még kiemelkedő cím az online ARPG műfajban, minden, a ketegóriába érkező játéknak először a Diablot kell legyűrnie, hogy tényezővé váljon.

Az Utolsó Kor

last epoch

Nos, erre a bravúrra készül most a Last Epoch, ami az Eleventh Hour Games fejlesztése. A Steam profilja alapján „nagyon pozitív” véleménnyel vannak róla azok, akik próbálták már. Ilyen játékosból pedig biztosan sok volt, ugyanis a korai hozzáférésű verziója a játéknak már majd’ 5 éve megjelent és játszható. A béta verzió 2019 áprilisában élesedett, az emberek azóta pörgethették és visszajelzéseikkel szépíthették, alakíthatták a játékot. A projekt most új előzetest kapott, ugyanis elérkezett az első igazán nagy mérföldkőhöz.

Végre kilép early-accessből és hivatalosan is megjelenik a Last Epoch!

Amiben viszont megegyezik a Blizzard és az Eleventh Hour Games, hogy nem szeretnének előnyt árulni. A Last Epochban is kozmetikai játékelemekre költhetünk majd csak. Ez pozitívum, elvégre azok is érvényesülhetnek majd, akik csak az alapjátékot szeretnék megvásárolni, semmi többet. (Igaz, EA Sports?) A Last Epoch február 24-én jelenik meg. S egészen addig valószínűleg a Diablo legnagyobb kihívója lesz a piacon, amíg a Path of Exile 2 be nem fut nyáron.

Ezt olvastad már?

Az influenszerek 80%-a átveri a követőit a reklámokkal – a magyarok is

×