Egy ideje már hallani arról pletykákat, hogy készülőben van egy összehajtható iPhone. Ám most újabb fejezetet kapott a történet.

2024.02.19. – Az Apple mindig is szerette meghatározni a mobilpiacot. Steve Jobs legendás 2007-es bemutatója óta az iPhone státuszszimbólummá vált, épp ezért a cupertinóiak minden apróbb bejelentését is árgus szemmel vizslatják az emberek. Ezért is volt érdekes, amikor a tavalyi évben „játékkonzolnak” nevezték az iPhone 15 Pro Maxot a keynote-on. S míg a telefon önmagában tényleg bivalyerős, azért gaming kelléknek nevezni azért még kissé erős. Hiszen nem minden a teljesítmény, nem árt, ha az ember „kényelemben” érzi magát játék közben. Persze ettől függetlenül még lenyűgöző, hogy egy olyan játékot, mint a Resident Evil 4 Remake natívan játszhatunk az iPhone-unkon úgy, hogy nincs szükség emulátorra. Sőt még akár egy DualSense kontrollert is rácsatlakoztathatunk, hogy ne kelljen érintőképernyővel bajlódni.

Egy újgenerációs iPhone

Ám nem csak ez volt a tavalyi év egyetlen érdekes Apple-iPhone híre. A másik egy pletyka volt, ami arról szól, hogy akár az iPhone-család is összehajtható modellel gyarapodhat. Ez azóta lázban tartotta a rajongókat, hiszen telis tele van lehetőségekkel az ötlet. A mai hajlítható technológia már közel sem ugyan az, mint a 20 évvel ezelőtti flip-phone-ok idején. Ám úgy tűnik, hogy porszem került a gépezetbe, s az Apple most azt tervezi, hogy szünetelteti a hajlítható iPhone fejlesztését.

iPhone

Az összehajtható mobil fejlesztése állítólag szünetel, az új modellek struktúrájával ugyanis a fejlesztők jelenleg nem tudnak mit kezdeni. A The Information riportja alapján az új, hajlítható iPhone modellek külső képernyőt is kaphatnak, s jelenleg házon belül két féle verziót is tesztel a cég. A probléma viszont abból adódik, hogy az összehajtható telefonnak összességében vékonyabbnak kell lennie, mint a jelenleg piacon lévő modellek. Elvégre akkor is el kell, hogy férjenek a zsebünkben, amikor össze vannak csukva, ezt pedig vékonyabb struktúrával lehet csak elérni. Ezzel valószínűleg nem is lenne baj, viszont a riport arról számol be, hogy az akkumulátorok elhelyezése jelenleg rendesen kifog az Apple fejlesztőin. S mivel nincsen épkézláb ötletük ennek a kellemetlenségnek a gyors orvoslására, egy ideig lassítanak a munkákon.

A piaci szakértők ettől még úgy vélik, hogy az összehajtható iPhone meg fog jelenni, viszont csak később, mint azt elsőre remélte az Apple. Valahol 2026 és 2027 közé jósolják a megjelenést.

Ezt olvastad már?

Történelmi sztrájkot hirdettek a fejlesztők a Ubisoft ellen

×