Álomszereposztás a geekeknek: megvan, hogy melyik négy színész fogja alakítani az Marvel új nagy dobásának remélt Fantasztikus Négyes mozi főszerepeit.

Gábor János

2024.02.15. – Olyan szereposztást kapunk az MCU-tól az új Fantasztikus Négyes mozifilmhez, hogy csak szédelgünk. A négy színész ritka nagy telitalálat: napjaink legnagyobb tehetségei közé tartoznak és a maguk karrierjében már mind robbantottak akkorát, hogy önmagukban is érdekesek. Erre egy filmben szerepelnek! Ha velük nem sikerül újraéleszteni a Fantasztikus Négyes történeteket, akkor mondjon le az egész Marvel vezérkar, mert

az alkotókon nem fog múlni, az egyszer fix!

Mostanra a film minden információs lapján ott virít a négy fő karaktert megszemélyesítő színész fizimiskája, és ennél boldogabb nehezen lehetne minden geek, aki még hisz benne, hogy a nem túl erős, de azért szórakoztató 2005-ös és 2007-es Fantasztikus Négyes mozik után (a 2015-ben csúnyán leszerepelt rebootot most hagyjuk) van értelme új életet lehelni a történetbe. Az egész úgy kezdődik, hogy a Valentin-napon bejelentett szereplőgárdát rögtön stílusos plakáton villantották meg:

Ha a film pont ilyen lesz: kicsi retrós, könnyed és vicces, akkor abból aligha lehet baj, pláne ezekkel a szereplőkkel! A korábbi pletykák igaznak bizonyultak, és a filmmel kapcsolatban már hírbe hozott Pedro Pascal lesz a csapatot vezető Reed Richards. Nála nagyobb húzónév A mandalóri és a The Last of Us után jelenleg nincs is, de a többiek se panaszkodhatnak. A csupaszikla Ben Grimm karakterét a végtelenül tehetséges Ebon Moss-Bachrach kapta, akit főleg sorozatokból ismerhetsz (Marvel: The Punisher, Andor) és a méltán agyondíjazott remekmű, A mackó miatt épp’ eddigi pályája csúcsán áll. Jól állnak neki a dühös karakterek, szóval éppen Grimm szerepével megdobni remek ötlet volt.

Forrás: Variety

 

A csapat másik két tagja ugyebár a Storm testvérpár. Sue szerepére azt a Vanessa Kirbyt sikerült leakasztani, aki generációja egyik legtehetségesebb színésznője, ráadásul nagyon különleges szépség. Az új Mission: Impossible filmekben vérfagyasztó, A koronában, a fiatal Margit hercegnő szerepében esendő és drámai. Karrierje eddigi tetőpontját épp’ egy magyar rendezőnek, Mundruczó Kornélnak köszönheti: a Pieces of a Womanért 2021-ben Oscar-díjra jelölték. És a végére hagytuk a geek szempontból legnagyobb poént: Johnny Stormot nem más fogja alakítani, mint EDDIE, vagyis a Stranger Things petícióval visszakövetelt sztárja, Joseph Quinn!

Hab a tortán, hogy az új Fantasztikus Négyest Matt Shakman rendezi, aki eddig olyan jelentéktelen kis sorozatocskákon dolgozott, mint a Felhőtlen Kalifornia, a Trónok harca, az Utódlás, a Nagy Katalin – A kezdetek és a WandaWízió. A film szinopszisa egyelőre nem ismert, a bemutatója valamikor 2025-ben várható.

Apropó, közelít az Oscar – ha megnéznéd, mik voltak a legjobbak tavaly:

A kritikusok szerint ezek voltak 2023 LEGJOBB filmjei és sorozatai

×