A CS2 fejlesztői ismét aktivizálódtak február első hetében. Szinte minden napra jut valamilyen frissítés, folyamatosan fejlődik a játék.

2024.02.15. – A Valve február második hetében sem állt le a frissítésekkel. Február hetedikén egy igazán tartalmas csomag érkezett, ám nem várt hibákat is magával hozott. Hiába az új skinek, az új láda vagy a friss kés, ha közben szétesik a játék vagy 20%-kal bezuhan az FPS. Minden napra jutott valamilyen hotfix, sajnos az is előfordult, hogy inkább rontott a helyzeten. Február 15-én hajnalban sem volt ez másképp. A Valve ezúttal azonban patch notes bejegyzéssel sem szolgált, azaz a közösség teljesen magára maradt.

Szerencsére a Counter-Strike 2 adatbányászok azonnal munkához láttak. ThourCS méréseiből hamar kiderült, hogy a február hetedikén elveszített 20%-nyi FPS-t a fejlesztőknek sikerült valahogy visszavarázsolnia a játékba. Nagy eséllyel sikerült megtalálni az optimalizációs hibát.

Hamarosan visszatérhet egy régóta kért CS2 parancs is

Az eredeti net_graph parancs szinte minden játékosnál bekapcsolásra került a Counter-Strike előző verziójában. Nem véletlenül, hiszen közérthetően le lehetett olvasni az FPS/Frametime, Ping, Packet Loss és egyéb jelzéseket. A CS2 azonban egy sokkal nehezebben értelmezhető felületet hozott el. Úgy tűnik, hogy a fejlesztők már dolgoznak a régi net_graph visszaállításán, nagy eséllyel még februárban meg is érkezhet. Ezt követően tényleg már csak a cl_bob és a bal/jobb kéz állíthatósága marad hátra, ám utóbbi visszatérése erősen kétséges lehet a játékmotor változásait tekintve, míg előbbire már fájlok is utalnak.

Update 2024.02.16. 02:30:

Ezt az új beállítást kell keresni a CS2 menüjében a Game fül alatt.

Ezt az új beállítást kell keresni a CS2 menüjében a Game fül alatt.

A Valve február 16-án hajnalban élesített egy újabb frissítést, melyben a fentebb megnevezett funkció élesedett is a játékosok legnagyobb örömére. Ezt a játékosok a Beállítások, Game fül alatt az alsó szekcióban, a Telemetry kategóriában kapcsolhatják be.

A képernyőnk jobb felső sarkát érdemes figyelni

A képernyőnk jobb felső sarkát érdemes figyelni

A Valve gyorsan reagált az FPS problémákra:

Botrányosan fut a CS2 a Major selejtezőn, a játékosok kiakadtak

×