Az okoseszközök, legfőképpen az okosórák már évek óta segítenek nekünk a hétköznapokban. Ám most itt az újdonság, érkeznek az okosfülbevalók.

2024.02.14. – Ma már okosszemüvegek, órák, gyűrűk, fejhallgatók állnak a rendelkezésünkre nap, mint nap, arról nem is beszélve, hogy gyakorlatilag az otthonainkat is teljesen „kiokosíthatjuk” már. Ezek a kütyük persze nem csak a nevükben okosak, képesek már a vitális paramétereink mérésére, nyomon követik a mozgásainkat, s visszajelzéseket adnak nekünk ezek alapján. Mind nagyon hasznos tud lenni, az otthon része pedig energiatakarékos. Kijelenthető tehát, hogy az okoseszközök igencsak hasznosak, s könnyebbé tudják tenni az életünket. Ám az előbb felsorolt használati tárgyak mind valamilyen funkciót látnak el. Ezek közül maximum a gyűrűt emelhetnénk ki, mint olyan ketyerét, ami divatos is tud lenni.

Nos, ez hamarosan megváltozik, ugyanis jönnek az okosfülbevalók!

Pontosabb lehet, mint egy óra

A stílusos, csinosító kiegészítők immáron nem csupán a külcsínt fogják javítani, hanem ahogy a társaik, hasznos extrákkal fognak ellátni minket a hétköznapokban. A Washingtoni Egyetem által létrehozott Thermal Earrings jobban követi a testhőmérsékletet, mint egy okosóra, miközben figyelemmel kíséri az olyan alapvető dolgokat, mint a stressz, az étkezés, a testmozgás, valamint a nők esetében, az ovuláció. A fülbevaló két részből áll. A csap felső része érintkezésben marad az emberi bőrrel, a másik rész pedig lóg és figyeli a környezeti hőmérsékletet. A Thermal fülbevaló Bluetooth segítségével továbbítja az összegyűjtött adatokat okostelefonunkra, ami könnyen értelmezhető grafikával mutatja be a statisztikákat. Ezek az okosfülbevalók, olyan kicsik, mint egy gémkapocs, akár 28 napig is üzemelnek, így ebből a szempontból is lekörözhetik a legtöbb okosórát.

okosfülbevalók

A fülcimpák ugyan nem a leggyakoribb helyei az egészségügyi adatok gyűjtésének, de mivel az érzékelők közvetlenül érintkeznek a bőrrel, itt több adatot tudnak gyűjteni, mint a legtöbb hordható eszköz a test többi táján. A tudósok ezért is gondolják úgy, hogy pontosabb mérési eredményeket tud közölni az új találmány. Az okosfülbevalókból már készült prototípus, ám a végleges modellen még dolgoznak a fejlesztők. Várnunk kell még, hogy megláthassuk, hogyan fejlődik ez az ötlet olyan kereskedelmi forgalomban kapható termékekké, amik megfelelnek az emberek dizájn- és divatválasztásainak világszerte.

Ezt olvastad már?

Így állítsd be a Warzone-t Season 2-ben, hogy minél több FPS-ed legyen

×