A Sony úgy döntött, hogy elkészít még egy Karate Kölyök mozit. S most már azt is tudjuk, hogy ki fogja játszani a film főszerepét.

2024.02.13. – Volt idő, amikor azt hihettük, hogy a Karate Kölyök sztoriknak befellegzett. Az első, 1984-es film igazi kult-klasszikus lett, még Oscar díjra is jelölték Pat Moritát, mint a legjobb férfi mellékszereplő. El is készítették a film folytatását 1986-ban, ami szintén jól teljesített, de már lehetett érezni, hogy fárad a széria. Ralph Macchio még egy harmadik film erejéig visszatért a főszerepbe, ám annak 1989-es debütálása után kiszállt. Mr. Miyagi karaktere és Pat Morita összenőttek, ő volt az, aki még életben tudta tartani a sorozatot. Hét évvel később, Hilary Swank főszereplésével elkészült az Az új karate kölyök, viszont ez után igencsak hosszú szünet következett.

Will Smith fia, Jaden próbálhatta ki magát legközelebb 2010-ben, mint az új Karate Kölyök. A reboot Jackie Chant helyezte Mr. Han szerepébe, aki lényegében az új Mr. Miyagi lett. A filmnek lettek rajongói, de az igazi feltámadást a YouTube-nak köszönheti a sorozat. A Cobra Kai az eredeti trilógia folytatássorozata, amit a YouTube Red készített. A jogokat 2020-ban megvásárolta a Netflix, azóta pedig a híres streaming platformon bukkantak fel a közkedvelt széria új epizódjai. Jelenleg a rajongók a hatodik évadra várnak, aminek megjelenését 2024-re datálják.

Egy még újabb Karate Kölyök

A Cobra Kai sikere azt sugallta a Sony-nak, hogy érdemes még egyszer belevágni egy rebootba. Persze most is igyekeznek úgy keverni a kártyákat, hogy valami régit is kapjunk az új mellé. A hírek szerint Ralph Macchio (az eredeti Karate Kölyök), valamint Jackie Chan (Mr. Han) is visszatér a szerepébe. Így tehát bővülni fog a Karate Kölyök Univerzum, nem pedig újra lesz írva.

karate kölyök

Ben Wang

Sőt, már azt is tudjuk, hogy ki fogja játszani a fiatal harcművészt. A 2000-es születésű Ben Wang ölthet majd git. Korábban olyan projekteben dolgozott, mint az Egy kínai Amerikája, a Szexepil, vagy éppen az új Bajos Csajok. Szerencsés választás, ugyanis Wang számára nem számít újdonságnak a harcművészet, így feltehetően könnyedén el fogja tudni sajátítani a karate mozdulatokat.

Ezt olvastad már?

Szinte szégyen, milyen könnyű pályázni erre a Banishers témájú PS5-re

 

×