A nem hivatalos Marvel’s Spider-Man 2 egyáltalán nem fut tökéletesen PC-n, de a készítők azért kiadtak hozzá egy gépigényt.

2024.02.13. – Erősen úgy tűnik, hogy a Sony figyelmeztetése, valamint több modder lelépése nem vet gátat annak, hogy tovább folytatódjon a Marvel’s Spider-Man 2 nem hivatalos PC-s verziójának fejlesztése. Tudod, ez az a projekt, ami egy korábban kiszivárgott PC-s dev buildre épül, és amin bizonyos modderek hónapok óta dolgoznak. Már eljutottak addig, hogy a játék az elejétől a végéig játszható, sőt még a hivatalos PlayStation verzióhoz érkező NewGame+ funkciót is megoldották.

Az igazság azonban az, hogy ez a PC-s port egyáltalán nem tökéletes. Tele van vizuális hibákkal és teljesítmény-problémákkal, arról nem is beszélve, hogy a Sony bármikor leállíthatja az egész törekvést. Ami viszont érdekes lehet, az a Spider-Man 2 PC-s gépigénye, legalábbis az, amit ez a port kér.

Nincs magasan a léc

Ami azt illeti, szinte biztosak lehetünk benne, hogy a modderek PC-s portja és egy valódi, hivatalos PC-s verzió gépigénye között komoly különbségek lesznek. A modderek verziójában egy Intel Core i7 8700K vagy egy AMD Ryzen 5 2600X processzor, 16 GB RAM-mal, GeForce GTX 1650 Super vagy AMD Radeon RX 5500 videokártyával elég ahhoz, hogy a játékot 45-60 fps mellett futtassuk 720p felbontáson. Vegyük figyelembe, hogy ebben a portban nem érhetők el széleskörű grafikai beállítások.

Az 1080p-s játékhoz már Intel Core i5 10400F vagy AMD Ryzen 5 3600X processzor kell, 16 GB RAM-mal és GeForce RTX 2070 Super vagy AMD Radeon RX 6600XT társaságában. Ami az 1440p-t illeti, a csapat egy Intel Core i5 12700F-et vagy egy AMD Ryzen 7 5700X-et ajánl, 32 GB RAM-mal, GeForce RTX 4070 vagy AMD Radeon RX 6800XT mellett.

A nem hivatalos PC-s port nem igényel SSD-t, de azért ajánlják. Az is biztos, hogy állandó 60 fps-re nem szabad számítani, mindig visszaeshet a képfrissítés 45 fps-re, nem beszélve az akadásokról. Szóval a lényeg még egyszer: ez egy rajongói kísérlet, ami bebizonyítja, hogy mire képesek egyes modderek. Az viszont jól látszik, hogy nagyon ügyesek. Azonban mindenkinek azt ajánljuk, hogy várja meg, míg a Sony hivatalosan is bejelenti a Spider-Man 2 hivatalos PC-s portjának megjelenését. Tekintve, hogy a korábbi részek is kaptak PC-s verziót, szinte biztos, hogy ehhez is érkezik majd. Legalábbis reméljük. Érdekes lesz majd látni, hogy a PC-s gépigény mennyiben lesz más akkor. Mondani sem kell: a hivatalos verzió jóval jobban fut majd, mint ez.

 

Mint mindig, most sem fogunk linket megosztani porthoz, sőt: figyelmeztetünk mindenkit, hogy nem biztonságos ismeretlen eredetű fájlokat letölteni az internetről. Ennyit nem ér az egész.

Ezt láttad már?

Erre a 6 imádott Netflix-sorozatra semmiképp se számíts 2024-ben

×