Mielőtt még lecsúsznál róluk, összeszedjük azokat az ingyen címeket, amelyekre február harmadik hetében anélkül csaphatsz le, hogy kinyitnod a pénztárcád.

Gábor János

2024.02.13. – Résnyire sem kell kinyitnod a tárcádat ahhoz, hogy megszerezd ezeket a játékokat, amelyek különböző áruházakban váltak hozzáférhetővé – vagy teljes verzióban, vagy demó formájában. Előbbieket zömmel az Epic Games Store-ból érdemes most mutatnunk, utóbbiakat pedig a Steamről, ahol a jelenleg zajló Steam Jövő Feszt van tele ellenállhatatlan ajánlatokkal –

olyan címekkel, amelyek még sem jelentek, de te máris kipróbálhatod őket.

Kezdjük az Epic Games Store aktuális ajánlataival. Február harmadik hetében ingyenes egy erotikus horror manga játék, amit persze szigorúan akkor merek csak ajánlani, ha elmúltál 18 és erős idegzettel vagy megáldva, hiszen a szép és rózsaszín kalandnak induló játék, ami alattomos módon csak egy bimbózó iskolai románc sztorijának tűnik, sokkoló horrorba csap át. A Doki Doki Literature Club Plus! február 15-e este ötig vihető ingyen.

 

Szintén az Epic Games Store ajánlata egy ugyancsak csalóka fantasy, ami egyébként mókás rogue-lite akció RPG, de azért rámegy kicsit a rémisztgetésre. Nem hinném, hogy súlyosabb rémálmokat okozna, főleg az ajánlott 12 év felett, szóval csak bátran szedegesd, és verekedd át magad a démonok seregén, amíg meg nem lesz Harwood grófjának elrejtett kincse! A Lost Castle február 15-e este ötig lehet ingyen a tiéd.

 

Az Epic Games persze ügyel rá, hogy az ingyen játékokat folyamatosan, hétről hétre adagolja, és ez nem lesz másképp a február 15-i fordulónapon sem, amikortól egy hétig az azonos nevű autóverseny hivatalos játéka, a Dakar Desert Rally lesz ingyen elérhető. Több mint 30 szakasznyi teljes ralliverseny a hivatalos 2020-as, 2021-es és 2022-es Dakar Rally futamokból – hivatalosan licencelt járművekkel, csapatokkal és pilótákkal, többjátékos és egyjátékos módban, egy hatalmas nyílt világban, ami nem korlátozódik pályákra és utakra, szóval ki tudsz vele szakadni a valóságból.

 

Külön érdemes kiemelni a Star Citizent, ami ingyen felfedezést ajánl minden idők legtovább készülő és legdrágább játékának világában. A február 15-ig érvényes demó időszakban öt legendás űrhajót irányítva vághatsz neki az univerzumnak. A DLC-kért irreális összegeket elkérő Star Citizen most csak egy regisztrációt kér az átlagos tárcával megáldott földi halandóktól azért, hogy kicsit beengedje őket a méregdrága világába.

 

Ami pedig a Steamet illeti, ott most tényleg irgalmatlanul sok ajánlattal találkozol. Ezek a Jövő Feszt keretében most javarészt demók, de vannak ingyen ízelítők olyan játékokból is, amelyek nem érkező címek, hanem egy ideje már hozzáférhetőek a kínálatban, és most a Next Fest farvizén evezve növelik a népszerűséget. Az egyik ilyen, ami nagyon pozitív értékelésektől hangos, a West Hunt. 1-6 játékos kell ahhoz, hogy a vadnyugaton rábukkanj a szorgalmas városlakók között lapuló törvényen kívüliekre, akik időről időre bajt és zűrzavart okoznak. Szerencsére vannak sasszemű seriffek, akik készen állnak, hogy kiszimatolják őket! Bármelyik szerepet is válaszd, biztosan jól fogod érezni magad. Február 15-ig ingyen játszható.

 

Szintén a Steam friss ajánlata a Sheepy: A Short Adventure, ami kellemes meglepetésre határidő megjelölése nélkül kapható le ingyen. Ennek még lehet böjtje, mondjuk később érkező fizetős update-ek formájában, de egyelőre tényleg ingyen kaland. Február 6-a óta érhető el a Valve áruházában.

 

A Soak & Splash megint csak egy új Steam megjelenés, ami ingyen ugorhat le a gépedre, jelen állás szerint szintén korlátlanul. A február 4-e óta elérhető cím egy szaunakaland, ahol az a kihívás és a nem kevés humor forrása, hogy barátokkal és idegenekkel kell szocializálódni, a világ erre talán legalkalmatlanabb helyein, szaunákban. Ebben a nagyon eredeti játékban minden a szórakozásról, a kikapcsolódásról és a szaunakultúra egyedülálló előnyeinek megtapasztalásáról szól.

 

A Tangles feburár 2-a óta ott van a Steamen és jelenleg korlátlanul, ingyen letölthető. Ebben a címben egy kiképzés során megsérült és kómába esett katona, Basel vagy. Miután hosszú idő elteltével magadhoz térsz, egyedül találod magad egy elhagyatott sziget elszigetelt táborában. Kérdések és rejtélyek vesznek körül, úgyhogy válaszok után kajtatsz, bízva abban, hogy felfeded a titkokat. Helyenként elég fájdalmas igazságokba vagy félelmetes illúziókba botlasz.

 

Nem lenne teljes ez az összefoglaló, ha legalább ömlesztve ne szerepelnének itt az éppen zajló Steam Jövő Feszt legjobb demói, amelyek figyelemre érdemesek. Mint írtuk, a Közelgő Játékok Ünnepének nagyvonalú kampánya alatt nem csak arra van lehetőséged, hogy élesben megnézd és kipróbáld a közeljövő slágerjátékait, hanem arra is, hogy faggasd a fejlesztőket a hamarosan megjelenő címekről. A legfelkapottabbak közül is ezeket emeltük ki, amiket szerintünk nem szabad kihagyni:

Ja, és még egy jó Steam ajánlat:

Le sem kell tölteni a Palworldöt, hogy 100 dolcsis Steam utalványt nyerj vele

×