Rájár a rúd az Xbox vezetőire, mert nem csak a PS-hez képest kisebb eladásokat és a játékosok csalódottságát kell kezelniük, hanem a dolgozók félelmeit is.

Gábor János

2024.02.11. – Lépnie kellett a Microsoft és a játékrészleg vezetőinek az utóbbi időben kialakult problémákra, a konkurenciától elmaradó eladásoktól az elbocsátásokon át a játékaik PS-portjai miatt kialakuló hisztériáig. Ezek az eseményék jelentősen aláásták a dolgozóik magabiztosságát, akik a közelmúlt eseményeinek ismeretében okkal aggódnak a munkahelyükért, ha az Xbox úgy dönt, hogy lassítja, vagy ne akár ideiglenesen leállítja az aktuális konzolgenerációjának gyártását.

A VGC Shannon Liao bennfentes újságíróra hivatkozva azt állítja, Phil Spencer napokban megnyugtatta az alkalmazottakat, hogy a Microsoft nem fogja abbahagyni az Xbox konzolok gyártását
A beszámolók szerint a gaming részleg vezetője úgy fogalmazott, a cégnek nincsenek tervei az Xbox konzolok gyártásának leállítására. Spencer egy zárt vállalati ülésen beszélt az Xbox jövőjéről, és állítólag azt mondta, a konzolok továbbra is fontos szerepet játszanak majd a stratégiában, mert:

  • a Microsoft elkötelezett a konzolok iránt,
  • a cég továbbra is fejleszteni fogja az Xbox Series X/S-t és a jövőbeli konzolokat,
  • a Microsoft „nyitott többféle eszközre” is, ami arra utalhat, hogy újabb játékhardvereket is piacra dobhatnak.

A cégvezér szavai valószínűleg nem csak a jelenlegi konzolok gyártásán dolgozóknak hozhatnak megnyugvást, hanem a rajongók számára is, akik aggódhattak a cég stratégiájának jövője, következésképpen például a Series X|S támogatása miatt. A Microsoft ugyanakkor egyre nagyobb hangsúlyt fektet a cloud gamingre, jegyzi meg a cikk, arra utalva, hogy a cég mégis eltávolodhat valamelyest a konzoloktól. Spencer a kiszivárgott tárgyaláson arról is beszélt, hogy a Microsoft tovább folytatja exkluzív játékok fejlesztését, de közben nyitott marad az ActiVision Blizzard felvásárlásához hasonló fúziókra. Ez utóbbi egyértelművé teszi a szándékot, hogy a cég újabb stúdiókat vásárolhat fel a jövőben.

Közben a Game Passon eléggé kitesz magáért az Xbox:

Xbox Game Pass: ezek a legújabb címek, amelyeket februárban tolhatsz

×