A Microsoft már javában készíti elő a Windows 24H2 frissítését. A nagyobb volumenű javítócsomag az év második felében érkezhet majd.

2024.02.10. – A Microsoft műhelyében nem állt meg a munka az elmúlt időszakban sem. Az biztos, hogy egy nagyobb volumenű frissítésen dolgozik a cég. Korábban sokan arra tippeltek, hogy a Windows 12-t készíti elő a programozói csapat, ám könnyen lehet, hogy valójában az a rendszer nem is létezik. A legutóbbi információk szerint a Windows 12 valójában a 11 egy nagy frissítése lehet majd, nem pedig egy különálló rendszer. Éppen ezért lehetett érdekes, hogy a Microsoft a napokkal ezelőtt Canary és fejlesztői ágra került tesztrendszert milyen névvel illetti.

Azóta kiderült, hogy a Windows 11 24H2 nevet fogja viselni ez a frissítés, azaz valóban nem egy különálló rendszerről beszélhetünk. Az elnevezés nem árul zsákbamacskát, a H2 az év második felére utal, azaz valamikor ősszel érkezhet meg a most tesztelt javítócsomag. Ahogy az lenni szokott, az egyértelmű, első pillanatban kiszúrható fejlesztések mellett olyanok is érkeznek majd, melyet a motorháztető alatt vehetnek majd észre a felhasználók. Az első fejlesztői változatokban már meg is találták az első ilyen újdonságot.

Sokkal jobb lehet a Windows 11 színkezelése

Jelenleg egy Windows XP-ből ismerős felület (BEFORE a fenti képen) segítségével állíthatják a felhasználók a monitorokkal kapcsolatos színbeállításokat. 2024-ben ez nem igazán állja meg a helyét, hiszen azóta az alkalmazások és a technológiák is fejlődtek. A HDR esetén különösen fontos lehet a megfelelő beállítás. A 24H2 frissítés után azonban teljesen új menüpont (AFTER a fenti képen) alatt állíthatják a felhasználók a monitort. Nem csak színprofilokat lőhetnek be, akár még alkalmazásonként is váltogathatják ezeket vagy épp pillanatok alatt kalibrálhatják a monitort. Ezzel a felhasználói élmény is jelentősen javulhat, hiszen tényleg teljesen szabad kezet kapnak a felhasználók.

Forrás: Videocardz

Van, ami nem változik:

Már látható: Gyanúsan ismerős dizájnt kaphat az iPhone 16

×