Az elmúlt időszakban többször is felmerült, hogy már hónapokon belül érkezhet a Windows 12. Erre van is esély, ám más formában.

2024.01.22. – A Steam statisztikák alapján bizony kiderülhetett már az elmúlt időszakban, hogy egyre nagyobb teret kér magának a Windows 11. A 7 és 8.1 támogatása gyakorlatilag megszűnt 2024-re, sok esetben pedig az új gépekre már 11-es verzió kerül. A 10 legalább 2025-ig még kitart azonban, főleg azok számára, akik nem akarnak trükközni telepítéskor. A Microsoft a Windows 11 kiadásakor meglehetősen kellemetlen feltételeket szabott. Olyan friss fejlesztésű processzorok is kiestek a támogatottsági listából, mint az első generációs Ryzenek vagy épp a 8. generáció előtti Intelek.

A Microsoft időközben hozzányúlt az évek óta megszokott frissítésekhez is. Míg a Windows 11-et megelőző időkben két komolyabb frissítést várhattak a felhasználók, addig manapság évi egyetlen egy csomagot emel ki a Microsoft. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem kap frissítést a rendszer, ám nevesítve nem lesznek ezek a javítócsomagok. Ezeket az adott év számával és a H1 (első félév) vagy H2 (második félév) jelöléssel szokta jelölni a cég, mely arra utal, hogy az év melyik felében érkezett. Tavaly 2023 második felében debütált a nagy csomag, így a 23H2 számozást viselte. Idén azonban nagyobbat szólhat a 24H2, mint azt várni lehetett.

2024-ben érkezhet az új Windows, ám nem kap dedikált számozást

Az elmúlt időszakban egyre több pletyka valószínűsítette, hogy a Windows 12 már 2024 során megérkezhet. A Hudson Valley kódneven fejlesztett újdonság egy olyan rendszer lehetett volna, mely erőteljesen épít a mesterséges intelligenciára. Úgy tűnik azonban, hogy a Microsoft időközben meggondolta magát, nem különálló rendszerként érkezik a 12.

Windows 12

A legújabb iparági információk azt valószínűsítik, hogy a Windows 11 24H2-es frissítés kapja meg a korábban 12-be készített, szánt fejlesztéseket. A frissítés több szinten is átalakíthatja majd az operációs rendszert, ám a dedikált számozás nem fog változni. A gépigény azonban AI funkciók esetén emelkedhet, a TrendForce információ alapján 16 GB lehet a minimum követelmény a memóriát tekintve. Természetesen a Microsoft hivatalos megerősítéséig érdemes megfelelő súllyal kezelni a híreket, ám nagyon úgy tűnik, hogy a Windows 11 lesz egyben a 12 is. 

Forrás: PCFórum

Windows a Windows-ban? – Így kapcsold be a hasznos Sandbox funkciót

×