Tavaly év végén rántotta le a leplet a Blizzard egy gyönyörű Wrathion figuráról. A közkedvelt WoW karakter viszont nem érkezik meg a nappalinkba…

2024.02.07. – Biztosan sokatokkal megesett már, hogy annyira vártatok valamit, hogy hajlandóak voltatok előre fizetni érte. A videojáték-ipar erre az érzésre építi a marketing kampányainak nagy részét. Az előrendelések kétélű kardnak is nevezhetők, hiszen a pénzünk azonnal eltűnik a számlánkról, ám sajnos nincsen garancia arra, hogy tényleg meg is kapjuk azt, amire pénzt fordítottunk. Ennek leírása egyébként a legtöbb helyen az „apró betűs résznél” keresendő. Természetesen, ha valami ilyesmi történik, akkor az összeget a cégek 95%-a visszafizeti, vagy valamilyen kompenzációt kínál a kellemetlenségért. Most a Blizzard került ilyen kényelmetlen helyzetbe, ugyanis nem tudják teljesíteni egy gyűjtői WoW tárgy legyártását.

wow

2023 novemberében a Blizzard bemutatta a WoW Wrathionjának egy új, gyűjthető szobrát. A 14 hüvelykes szobor a népszerű karaktert emberi alakjában ábrázolta, sőt még világító effektusokkal is feldobták a talapzatát. A szobor előrendelhető volt a Blizzard Gear Store-ban 350 dollárért (kb. 126 ezer forint), és a tervek szerint 2024 augusztusában szállították volna.

Nagyon várták, sosem jelenik meg

Ám a napokban a Blizzard elkezdett kiküldeni a rendelőknek egy igencsak fájó üzenetet. A rendeléseket törölték, a gyűjtői Wrathion figurának a megjelenését pedig visszavonták. Az okokról csak találgatni lehet. Többen úgy gondolják a nagyobb fórumokon, hogy a gyártási költségek terén számolhatta el magát a Blizzard. Valószínűleg megdrágulhatott egy kulcsanyag a gyártáshoz, a beérkezett megrendelésekből befolyt pénz pedig valószínűleg nem fedezte a gyártási költségeket. Veszteségesen pedig senki sem szeret dolgozni, így ennek okán visszavonhatták a figurákat.

 

A kiküldött levelekben ugyan a Blizzard arról ír, hogy a szóban forgó szobrot remélik, a jövőben újra vételre kínálhatják majd. Viszont ezt senkinek sem tudják garantálni. Maga az árucikk már le is került a Blizzard Store kínálatáról. Érdekesség, hogy a BlizzConon volt kiállítva egy példány a problémás Wrathin szoborból. Jelenleg ez az egyetlen ismert, legyártott példány. Nos, nem tudni, kinél landol majd a Blizzardon belül, de ezek után igazán értékes lesz!

A Blizzard azt ígérte, hogy mindenki teljes visszatérítést kap, valamint emellé a kellemetlenség miatt további 30 nap ingyenes játékidőt is szolgáltat minden megrendelőnek.

Ezt olvastad már?

Több ezer dobozos PC játékot dobott ki valaki Budapesten – Nézni is fáj

×