Bár igaz, hogy a Valve még 2022-ben dobta a Holdújév alkalmából rendezett vásárt, de úgy tűnik, hogy idén meggondolta magát.

2024.02.07. – Simán lehet, hogy olyan Steam fiókod pang az ürességtől, miközben simán belevethetnéd magad az új címekbe. A helyzet az, hogy a Steamen most több esemény is zajlik. A Next Fest keretein belül több mint 1000 játékot lehet kipróbálni, miközben váratlanul elindult egy vásár, ahol jelentős kedvezményekkel lehet behúzni egy-egy különleges címet. Hamarosan ugyanis újév lesz, legalábbis a kínai időszámítás szerint. A kínai újév vagy holdújév a világ népességének egynegyede számára az év legnagyobb ünnepe, és nem csak Kínában, de Kelet-Ázsia más országaiban is ünneplik. Szóval ne lepődj meg, hogy ha Steam Holdújév vásárán is a kínai kultúrához és mitológiához köthető játékokat találsz.

Steam Holdújév

Talán emlékszel, hogy 2022-ben a Valve bejelentette, hogy az éves Lunar New Year Sale-t egy Spring Sale-re cseréli, így a négy évszak mindegyikére jut egy nagy vásár. Aztán 2023-ban mégis jött az akció, meg most, 2024-ben is. Mint mindig, az akció során sok-sok játékot lehet olcsóbban megszerezni, de fontos, hogy a hangsúly a Kínában működő stúdiókon van. Az akciót is a kínai Steam csapata szervezte. Oké, nem ez a legnagyobb a akció, de íme néhány játék, ami szerintem érdekesnek tűnik, és jó értékeléseket is kapott.

Ingyenesen játszható címek is vannak

Ha érdekel a kínai kultúra, vagy azok a játékok, ahol a kínai történelem és harcművészet előtérbe kerül, akkor érdemes körülnézni. A Valve amúgy nem árulta el, hogy miért hozta vissza a Holdújévi akciót mindössze néhány évvel azután, hogy leállította. Lehet, hogy ennek köze van a Steam kínai növekedéséhez. 2023 októberében például a kínai volt a Steam felhasználók közel 46%-ának a nyelve, míg az angol csak 26,4%-ot tett ki. Kína a Steam globális forgalmának 28%-át teszi ki. Az USA ehhez képest a Steam forgalmának 18,7%-át adja.

A Steam 2024-es holdújévi akciója már él, és egészen február 15-ig tart. A nagy Steam Spring Sale pedig alig több mint egy hónap múlva, március 14-én indul.

Az ajánlatokat erre találod! Jó válogatást!

Ezt láttad?

Több ezer dobozos PC játékot dobott ki valaki Budapesten – Nézni is fáj

×