A stúdió gőzerővel indította útnak a Cyberpunk folytatásának munkáit – hivatalosan bejelentették, kiket sikerült megnyerni a projektre.

Gábor János

2024.02.07. – A CD Projekt RED bejelentette, hogy több magasan jegyzett szakemberrel bővült a Cyberpunk 2077, egyelőre Project Orion néven emlegetett folytatásának fejlesztői csapata. A játék munkálatait a vállalat amerikai és kanadai székhelyű cége, a CD Projekt RED North America vezeti. Az új tagok azokhoz a veterán fejlesztőkhöz csatlakoznak, akik korábban a Cyberpunk 2077-en és annak tavaly megjelent DLC-jén, a Phantom Libertyn is dolgoztak.

Forrás: CD Projekt RED

A projekt első számú vezetői: Gabriel Amatangelo (Game Director), Paweł Sasko (Associate Game Director), Igor Sarzyński (Creative Director), Andrzej Stopa (Cinematic Director), Kacper Niepokólczycki (Environment Art Director), Sarah Grümmer (Acting Lead Quest Designer) és Kacper Kościeński (Engineering Director). Ez a csoport mostantól egy nagyobb csapat része, amelynek székhelye a CDPR újonnan létrehozott stúdiójában, a massachusettsi Bostonban lát munkához. Akik viszont újonnan csatlakoztak, és a bejelentés szerint mostantól gőzerővel dolgoznak a Project Orion fejlesztésén, ugyancsak korábbi AAA-játékok készítői:

Dan Hernberg executive producerként csatlakozik a csapathoz. Korábban az Amazon Games termelési vezetőjeként, a Panic Button termelési és termékmenedzsment vezetőjeként, valamint a Blizzard Entertainment vezető termékmenedzsereként dolgozott – többek között olyan címekhez járulva hozzá, mint a New World, az Apex Legends és a Diablo III.

Ryan Barnard korábban a Massive Entertainment és az Ubisoft játékigazgatója, valamint a Hitman-t fejlesztő IO Interactive Gameplay Directora volt. A CD Projekt RED-nél design igazgatóként fogja kamatoztatni a szakértelmét.

Alan Villani mérnöki igazgatóként csatlakozik a Project Orion csapatához, miután korábban a WB Game különböző termékeinek technológiai alelnöke volt, és többek között a Mortal Kombat több címének technikai irányításáért felelt.

Anna Megill díjnyertes játékszerző, aki 20 éves tapasztalattal rendelkezik. Vezető íróként csatlakozik a Project Orionhoz, miután olyan címeken dolgozott, mint a Control (Remedy), a Dishonored: Death of The Outsider (Arkane), az Avatar: Frontiers of Pandora (Ubisoft Massive), a Guild Wars 2 (Arena). Net), és a hamarosan megjelenő Fable (Playground Games).

Alexander Freed szintén íróként vág bele a Cyberpunk 2077 folytatásába. A New York Times bestseller szerzője, narratívatervezője és képregényírója több mint 15 éves játékírói tapasztalattal rendelkezik. Korábban a BioWare vezető írója volt és dolgozott többek között a Star Wars: The Old Republicon is. Különböző nagy stúdiók konzulenseként ugyancsak írt a DICE, az Obsidian Entertainment, a Wizards of the Coast és a 20th Century Fox játékrészlegének.

Elég menő csapat, meg kell hagyni, de arra, hogy mit hoznak ki a CD Projekt RED következő Cyberpunk 2077 játékából, még sajnos éveket kell várni, hiszen a Project Orion egyelőre a fejlesztés korai fázisánál tart.

Ezt is nézd meg a Cyberpunk készítőitől:

Bemutatkozott a Cyberpunk és a BioShock fejlesztőinek közös horror FPS-e

×