Az ingyenességnek ára lesz: a figyelmeddel fizetsz érte, de ha már nagyon zavarnak a hirdetések, nem marad majd más választásod, mint kinyitni a tárcád.

Gábor János

2024.02.07. – Nem elég, hogy a Windows egyre agresszívebb egész kijelzős reklámokkal próbál rávenni, hogy frissíts a 11-es operációs rendszerre (ha még nem az van a gépeden), most más felületeken is beindítja az úthengert és külső reklámokat ereszt rá a fejedre. Az áldozat az eddig ingyenes Outlook lesz, ami egyszerre vette át a Posta és a Naptár funkcióit, miután azokat tavaly elkezdte kivezetni a Microsoft. A felhasználó-terelgetés nyilván idén is folytatódik, csakhogy az szebb-jobb-újabb és ingyenes alkalmazásban elkezdtek feltűnni a hirdetések, méghozzá a beérkezett levelek mappában – hívja fel a figyelmet a HVG. A lap a gHacksre hivatkozva azt írja, a Windows korábbi Posta appja nem tolta rá a felhasználókra a reklámokat, ám az új Outlook a levelező webes felületére építve úgy integrálja a hirdetéseket, mint annak a rendje – neked meg marad a csalódás, hogy már ebben se hagynak békén. Vagyis de, viszont az pénzbe fog kerülni. Szép új világ.

Forrás: gHacks

Perkálhatsz, ha reklámmentes Windows alkalmazások kellenek

Mondjuk, a reklám megjelenítése más levelezőrendszerektől sem idegen, mégis, az eddig zavartalan Outlook esetében nagy hátralépésnek érezheted majd, főleg akkor, ha szembesülsz vele, hogy a reklámmentes élményt havi két dollárért adja csak vissza a Windows. A HVG megjegyzi: ez az egész még elég új, és bevezetés alatt áll, így

nem tudni, hogy jogtiszta Microsoft 365 alatt is reklámmal rongálják-e a felhasználókat, vagy megelégednek azzal, ha valaki egyszer már kifizette a szoftvercsomagot.

A tendencia mindenesetre világos: a Microsoft rajta lesz, hogy az operációs rendszere és a benne lévő szoftverek eladásán túl igyekezzen rávenni havidíjas szolgáltatásokra. Ez akkor sem túl örömteli fejlemény, ha a váratlan helyen felbukkanó, kósza hirdetések egyelőre nem húznak fel, hiszen borítékolni lehet, hogy egyre jobban kóstolgatni fogják az ingerküszöbödet, csak fizess.

Valahogy így:

Idegesítő, teljes képernyős reklámok érkeznek Windows 10-be

×