A 86+ TOTY Leagues Player Pick valószínűleg az EA Sports történetének egyik, ha nem legnagyobb hibája. Akkora pofára esés, hogy innen nehéz lesz felállni.

2024.02.02. – Tavaly azt hittük, hogy a Hero csomagnál nem fog már nagyobbat hibázni az EA Sports. Nos, tévedtünk. Ha nem ismernétek a viszonyítási alapot, gyorsan leírom mi történt a FIFA 23-ban. A játék még csak alig pár hete, maximum egy hónapja volt éles, amikor is az EA az egyik tartalomfrissítés során egy új csomagot élesített a Store-ban. Valószínűleg véletlenül került oda, mert egy garantált Hero csomagról volt szó. Mivel az árcédula csak 25 ezer Coint mutatott, így értelemszerűen mindenki rárepül a lehetőségre, ugyanis a legolcsóbb Hero is drágább volt ennél a piacon. Hogy ez miért érdekes? Mert a hab a tortán ráadásul az volt, hogy eladható lapokat adott a csomag. Voltak, akik több százezer Coint kerestek 25 ezer Coin befektetésével pár pillanat alatt. A Hero piac bezuhant, totális káosz alakult ki a Transfer Marketen. Az EA próbálta menteni a menthetőt, visszavonták a Store-ból a csomagot és felvásárolták az összes Herot a piacról, hogy utána stabilizálják a piaci helyzetet. Szóval visszatérve, azt hittük ennél már nem lehet rosszabb…

ea sports

Ingyen Messi a fél világnak

Aztán a héten megjelent egy 86+ TOTY Leagues Player Pick. Papíron egy kiváló lehetőség arra, hogy Team of the Year lapot nyissunk. Viszont porszem került a gépezetbe, ugyanis a játék fejlesztői figyelmetlenül írták meg a Pick kódját. A három választási lehetőségre konkrét ligákat írtak, így nem egy hatalmas kalapból választott lapot a rendszer. Előbb kipörgetett a gép három különálló ligát, majd pedig azokból húzta ki a 86+-nak megfelelő lapokat. Ám így, ha MLS-t dobott a rendszer, garantált TOTY Messi lett az eredmény. Ha valaki követte a nagyobb tartalomgyártókat, olyan volt, mintha minden második Pick Messit tartalmazott volna. Végül körülbelül 20%-os arányban határozta meg a közösség a lap előfordulását. Az EA Sports természetesen jött, látott és beletenyerelt a mókába. Maga a helyzet már unfair, hiszen a játék legjobb lapját osztogatták 85-ös összértékű csapatért szinte mindenkinek. Ám az még vérlázítóbb, hogy ezt felismerve a cég visszavonta az SBC-t, s soha többet nem pakolta vissza a játékba. Ez azt jelenti, hogy csak az kapott a jóból, aki elég gyors volt. Körülbelül 20 percig volt elérhető a kirakós a játékban.

 

Az EA Sports tehát ezzel egyidőben beismerte, hogy hatalmasat hibázott, ahogy azt is, hogy nem szeretnék, ha a felhasználók jól szórakoznának, vagy egyenlő bánásmódban részesülnének. A baj már megtörtént, nem lett volna szabad visszakozniuk. Bele kellett volna állni a helyzetbe és mindenkinek lehetőséget adni arra, hogy TOTY Messit nyisson. Ám így, hogy voltak, akiknek a nyakukba zuhant a lehetőség, hatalmas előnybe kerültek azokkal szemben, akik mondjuk még munkában voltak akkor, amikor élesedett az SBC.

„Nem volt az csak 0,7%!”

Természetesen hivatalos kommunikációt is kaptunk, leírták, hogy elszúrták. Majd pedig azt, hogy ennyit a jóból, a szerencsések maradnak szerencsések, a többiek pedig megszívták. Ennél kellemetlenebb dolgot talán ki sem találhattak volna. Sosem voltam a bojkott híve, viszont most úgy tűnik, hogy túlságosan magas lóra keveredett a kanadai cég. Jót tenne már, ha lenne egy kompetens kihívója az EA Sports-nak futballjáték terén.

Ezt olvastad már?

Season 2-től teljes squadokat is megéri majd legyőzni Warzone-ban

×