Olyan szivárogtató osztotta meg az Until Dawn érkezését PS5 és PC platformokra, akinek az értesüléseire eddig is mérget lehetett venni.

Gábor János

2024.01.25. – Nagyon úgy fest, hogy a Sony elhozza a Supermassive játékának újgenerációs konzolra és PC-re szánt változatát. Ez újabb óriási ugrás lenne az Until Dawn számára, hiszen eredetileg PlayStation 3-ra tervezték, de aztán PS4-re jelent meg, még 2015-ben. A kanadai hegyekben játszódó kalandhorror nem csak azért unikum, mert jó nagyokat lehet benne futva-mászva menekülni és ügyesen telepakolták jumpscare-ekkel, hanem azért is, mert nagyon kreatívan építi be a történetbe a menet közben hozott döntéseinket, vagy éppen a fejezeteket elválasztó dialógusokban adott válaszainkat, amiket a pszichológusnak adunk. Az egyéb párbeszédeket szintén mi irányíthatjuk, és megváltoztathatjuk velük az adott karakter tulajdonságait, természetét. Elképesztően para pillanatokban pedig tényleg nincs hiány: az, amikor csak úgy tudsz elbújni a gyilkos lények elől, hogy a fizikai valóságban is mozdulatlanná dermedsz (a kontroller a kezedben meg se rezdülhet), eleve a legizgalmasabb horrorjátékok sorába emeli az Until Dawnt.

Forrás: Supermassive Games

Az PlayStation exkluzív Until Dawn végre megérkezik PS5-re, illetve PC-re – állítja a sokszor bizonyított billbil-kun. Az adatbányász megtudta, hogy a játék frissítésén legalább egy éve dolgoznak és jó eséllyel remastered lesz, amire az eddig kapott információi mellett a változatlanul hagyott címből következtet. Úgy gondolja, elsősorban grafikai update-ről van szó, nem pedig arról, hogy bővítik, módosítják is az Until Dawn játékmenetét. A szivárogtató szerint 15 napon belül hivatalosan bejelentik az új verziót. Ez az egyelőre hivatalos dátum nélküli, de közelgő State of Play eseményen történhet meg, amelyen billbil-kun szerint a Death Stranding 2-ről is sok minden kiderül – például a teljes címe.

Egy frissített PS5 és PC verzióval eljöhet az Until Dawn új reneszánsza, így tényleg izgatottan várjuk az elvileg heteken belül érkező bejelentést. Logikus is lenne, hogy még ebben az évben előkészítik: jövőre esedékes a tizedik évforduló, amire ezek szerint a Sony és talán a Supermassive Games is nagyon szeretne villantani valamit.

A PlayStation játék filmadaptációja már biztosan érkezik:

Film készül a PlayStation exkluzív horrorjátékból, amiben sorra halnak a tinik

×