Megjelenési dátumot kapott a Death Stranding Apple rendszerekre készült portja – ekkortól érhető el iPhone 15 Prora és Pro Maxra, iPadre és Macre.

Gábor János

2024.01.24. – Szó szerint csak néhányat kell aludnod, amíg megérkezik az App Store-ba a Death Stranding, és ezzel elérhetővé válik az Apple különböző platformjaira, így a legalább M1-es chippel rendelkező iMac-ekre és iPadokra, valamint az iPhone 15 Prokra és iPhone 15 Pro Maxokra. Emlékezetes, hogy a posztapokaliptikus Death Strandinget fejlesztő Kojima Productions még tavaly júniusban, az iPhone-gyártó vállalat által rendezett fejlesztői világkonferencián jelentette be az Apple platformok támogatását. Hideo Kojima akkor azt mondta,

„ez még csak a kezdet, mivel aktívan dolgozunk rajta, hogy a jövőbeni címeinket az Apple platformjaira is eljuttassuk”.

Bár a Metal Gear alkotója nem részletezte, a Kojima Productions közben dolgozik a horrorjáték OD-n, amit az Xbox Game Studios-szal közösen készít, illetve hivatalos, hogy nekiláttak a Death Stranding 2 fejlesztésének. Ennek teljes címét nemrég egy megbízhatónak tartott adatbányász kiszivárogtatta – szerinte a folytatás „Death Stranding 2 – On The Beach” néven láthat napvilágot, de mielőtt ezt készpénznek vennénk, érdemes megvárni az állítólag hamarosan érkező bejelentést. Ennél konkrétabb hír, hiszen a Kojima Productions nemrég bejelentette, hogy sikerült mindenben megegyezni a jó hírű A24 filmstúdióval, így fix, hogy készül a Death Stranding élőszereplős filmadaptációja.

Forrás: Kojima Productions

Máris itt van iPhone-ra

De, ami a lényeg itt és most: végre biztossá vált, hogy a Death Stranding Director’s Cut az Apple rendszerekkel rendelkező felhasználóknak is elérhetővé válik, egész pontosan 2024. január 31-én. Az előrendelés már elérhető, ráadásul kedvezményes, 8990 forintos áron, amivel érdemes gyorsan élni, hiszen a játék normál esetben és más platformokon 15-16 ezer forintba kerül.

A film még messzebb van, de azért azt is nagyon várjuk:

Végre biztos, hogy készül a Death Stranding film – Ezt tudjuk eddig

×