Megvan ki forgathatja le a Death Stranding élőszereplős adaptációját. A bejelentést elég sajátos módon közölték – ilyet még nem nagyon láttál.

Gábor János

2023.12.14. – Szerintünk nem pipáltál még olyan bejelentést a filmiparban, amit az A24 engedett meg magának. A filmstúdió, aminek többek között az HBO (méltán) halálra díjazott sorozatát, az Eufóriát köszönhetjük – meg olyan mozikat, mint a legjobb film Oscarját elnyerő Moonlight vagy a Brendan Frasert újra piedesztálra emelő The Whale, egy merch termék kiadásával tette nyilvánvalóvá, hogy mi lesz a következő nagy projektje.

Akár pofátlanságnak is nevezhetnénk, hogy a hírt éppen egy 40 dollárért (14 ezer forintért) megvásárolható pólóval jelentik be, de annyira mocskosul stílusos húzás, hogy egyszerűen képtelenség érte haragudni. Az A24 márkával fellogózott ruhadarabon a Death Strandingből ismert szálak lógnak alá a feliratról, egyértelműen jelezve, hogy a stúdió a sci-fi horror élőszereplős változatát készíti el legközelebb.

A 2019-es játék cselekménye az apokaliptikus Egyesült Államok területén zajlik, ahol a Death Stranding néven emlegetett kataklizma után láthatatlan lények tartják rettegésben a túlélőket. A gyilkos ismeretlenek olyan helyről (Beach, vagy part) érkeznek, ahová minden ember csak halálközeli élmény által juthat el, szóval amolyan túlvilági kapocs, ahonnan a „patravetett” szörnyek átjutnak a mi világunkba, a halottakon keresztül. Ők idézik elő a mindent megöregítő csapadékot, a Timefallt is, ami miatt a Norman Reedus által megformált futár is csak szkafanderben tud szabadtéren közlekedni. A lények a logóban is látott éteri szálakon lógva lesnek áldozataikra, és ha elkapnak valakit, nekrózissal fertőzik meg, ami nukleáris robbanást eredményez.

Szóval vidám kis mese.

Ebből a sztoriból készít filmet az A24, ami a fentebb írt sok dráma ellenére igazi horrorspecialista is, hiszen ők készítették a zseniális Örökséget, a vérfagyasztó A boszorkányt vagy az óriási gyomrossal felérő Fehér éjszakákat is. Nem mintha a sci-fihez nem lenne baromi jó érzékük: náluk készült a frenetikus Ex Machina, illetve a tavaly 7 Oscar-díjjal égig magasztalt Everything Everywhere All at Once.

A Death Stranding filmadaptációja alighanem a legjobb kezekbe került, és ez alatt azt is értjük, hogy a játékot készítő Hideo Kojima eléggé félti ahhoz az egóját, hogy ne ő rendezze. Erről korábban nyilatkozott is, megjegyezve – akkor még feltételes módban -, hogy ezt leszámítva bármiben szívesen áll a filmesek rendelkezésére, a produceri feladatoktól a projekt felügyeletén és az íráson át a látványtervezésig.

Bár a konkrét alkotók, így a színészek neve sem nyilvános egyelőre, mi nem hagynánk ki az alkotók helyében azt a ziccert, hogy ugyanazt a szereplőgárdát kérjük fel, akik a játékban is arcukat-hangjukat adták a karaktereknek. A plakáton is szereplő Norman Reedus (The Walking Dead) szerintünk alap kell legyen, de ott van még Mads Mikkelsen, Léa Seydoux, Margaret Qualley, Troy Baker, Tommie Earl Jenkins és Lindsay Wagner is. Lehetséges megjelenési dátum még nyilván nincs, de nagyon várjuk a további híreket!

Kojima amúgy mostanában ezen is dolgozik:

Főhet a Sony – Bemutatkozott Hideo Kojima ultrarealisztikus Xbox-játéka

×