Rettenetesen sokat érnek a Pokémon kártyák. Ezt pár Van Gogh Múzeum dolgozó is felismerte, de végül a munkájuk bánta az egészet.

2024.01.25. – Az amszterdami Van Gogh Múzeum egy kötelező hely mindenkinek, aki a holland fővárosba utazik. Vincent van Gogh, holland festő nevét valószínűleg már mindenki hallotta élete során legalább egyszer. Ha nem is amiatt, mert az egyik, ha nem a legnagyobb hatású posztimpresszionista festő volt, hanem azért, mert ő volt az, aki levágta a saját fülét. (Na jó, igazából csak a cimpáját, a legenda nagyította fel a történetet). S ha már így tett, meg is örökítette a látványt önarckép formájában többször is, ezek közül az egyik az az ikonikus festmény, ahol bekötött fejjel látható, sapkában. Ugyan ezt a képet konkrétan nem lehet látni élőben a Van Gogh Múzeumban, mivel ez a londoni Courtauld Galériában van kiállítva, lehet találni azonban ehelyett temérdek más csodálatos festményt, önarcképet. Sőt, nem is olyan rég egy Pokémon kollaboráció is megtekinthető volt.

Balhé a zsebszörnyek után

Az a baj, hogy az emberi mohóság mindent tönkre tesz. Ezt leginkább a Pokémon TCG játékosok érthetik. Valamiért ezeket a kártyákat az internetes nyerészkedők kiemelkedően szeretik, temérdek balhé köthető hozzá. Sajnos a Van Gogh Múzeumban megrendezésre kerülő esemény sem sült el túl jól. Speciális Van Gogh Pikachu promó lapokat osztogattak az ellátogatóknak, ám akkora káosz tört ki a kártyák miatt, hogy a múzeum végül beszüntette mindezt.

pokémon

Most viszont az is kiderült, hogy nem minden kellemetlenség volt köszönhető a látogatóknak. A Van Gogh Múzeum legalább négy dolgozóját is menesztette, ugyanis azok „helytelen magaviseletet” tanúsítottak. Legalábbis így hangzik a hivatalos nyilatkozat. Az alkalmazottakkal szembeni vádak az eseményen bemutatott Pokemon-kártyák elsikkasztásától a kiállítással kapcsolatos nem publikus információk megosztásáig terjednek. A múzeum egyik forrása azt is megerősítette, hogy az egyik, a balhéhoz kapcsolódó alkalmazott az eset előtt 25 évig a Van Gogh Múzeumban dolgozott. A múzeum nem erősítette meg az érintett alkalmazottak teljes számát, de valószínűleg nem csak négyről van szó, hiszen már decemberben is leépítések történtek.

Ezt olvastad már?

Forgatási fotókból derült ki, hogy a Deadpool 3-ban 3 (!!!) Deadpool is lesz

×