Befejeződött a Deadpool 3 forgatása, amiben nem egy, nem kettő, hanem minimum három Deadpool is fel fog bukkanni Hugh Jackman Rozsomákja mellett.


Bódi Dániel

2024.01.24. – Alighanem tódulni fognak a nézők a július 26-án mozikba kerülő Deadpool 3-ra, aminek létezése is egy kész csoda. Amikor a Disney cakkumpakk megvette a Foxot, azzal a lendülettel vált bizonytalanná az összes korábban kiszervezett filmsorozat – köztük is az élen az X-mennel, valamint Ryan Reynolds elmeroggyant gyilkológépével, Deadpoollal.

Pool jövője Mickey egér gyerekbarát fülének fenyegető árnyékából nem festett túlságosan jól, félő volt (és a bemutatóig rettegünk), hogy totál kiherélik a szabadszájú belezőgépet, aki a Fox berkeiben voltaképp azt csinálta, amihez a legjobban értett: bármit. Ami a csövön kifért, minden beteg ötletét megvalósíthatta Reynolds, akinek valahogyan sikerült meggyőznie a Disney vezetőségét az erősen 18+-os harmadik felvonásról.

Gyanítom, hogy a Rozsomák szerepétől eredetileg a Logannel búcsúzó Hugh Jackman lehetett az adu, aki még egyszer utoljára visszatér világi cimborája kedvéért bekarmolni a mutánsokat a Marvel hivatalos filmes univerzumába. A Deadpool 3 tehát nem csak amolyan jutalomfilm, kiemelten fontos feladata is van: egyrészt valahogyan összehozza az X-ment az MCU-val, valamint jobban kiszélesítse a Deadpool karakterétől egyáltalán nem idegen multiverzumot is. A kettőnek persze elég sok köze van egymáshoz – ezt láthattuk már például a második Doktor Strange-ben is, amiben maga Patrick Stewart térhetett vissza egy rövid időre X professzor székébe.

A Deadpool 3 azonban ennél sokkal tovább szándékozik menni, amiben nem egy, hanem rögtön – és minimum – három Deadpool is fel fog tűnni.

Legalábbis a forgatások zárulta előtt ellőtt utolsó forgatási képek szerint nem csak a Foxos antihőshöz lesz szerencsénk, hanem annak multiverzumos alteregóihoz is, köztük is Deadpulihoz (nem, nem puli, csak viccesebb így hívni egy Deadpool jelmezbe öltöztetett kutyát), és a zen-járta jócsávó Deadpoolhoz. Ez a két variáns már biztosan fel fog tűnni, de hogy mekkora szerepet kapnak, vagy lesznek más Poolok is, azt majd csak a moziban ülve fogjuk megtudni.

Jó hír továbbá a Deadpool 3 forgatásának fentebb már említett befejezése, amiről Ryan Reynolds adott hírt az Instagramján:

„Ez a ruha elrejti a vért. És az izzadtságot is… De ma, Deadpool befejezésével, leginkább a könnyeket. Óriási és örökké tartó hála a filmünk szereplőinek és stábjának, akik megküzdöttek a széllel, esővel, sztrájkkal és Hugh Jackmannel… mindezt Shawn Levy kitartó vezetésével… A legközelebbi barátaimmal készíthettem filmet, és ez nem adatik meg túl gyakran. Találkozunk július 26-án…”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ryan Reynolds (@vancityreynolds) által megosztott bejegyzés

Ezt is olvasd el:

9+1 fantasztikus sorozat 2023-ból, amit vétek volna kihagyni

×