Ha azt hitted, hogy csak komolyabb munkákra, vagy játékra jó a VR technológia, nos, most egy játékos kedvű Redditor az ellenkezőjét bizonyította be.

2024.01.24. – Gyerekkorom egyik legjobb filmes élményét a Vissza a jövőbe filmsorozatnak köszönhetem. Marty McFly kalandja téren és időn keresztül igazi kultfilmmé vált, hála több örökérvényű üzenetének. De mégis, ami igazán érdekes a filmek kapcsán, hogy akkoriban hogyan képzelték el azt az időt, amiben most élünk. A Vissza a jövőbe 2. 1989-ben jelent meg az USA-ban, Magyaroroszágon pedig 19990-ben. A történet szerint ezúttal nem a múltba utazik Marty és Doki, hanem egyenesen a jövőbe, méghozzá 2015-be. Nos, mondanom sem kell, amit akkor elképzeltek a 2010-es évekről, annak csak töredéke vált valósággá. Ilyen álomkép volt például a légdeszka, ami a film szerint a gördeszkákat kellett volna, hogy felváltsa, immáron minimum 9 éve. Aztán ott vannak a 3D-s, AR, illetve VR szemüvegek. Itt már sokkal közelebb jártak a Vissza a jövőbe készítői a valósághoz. Ugyan nem 2015-ben, de 2024-ben már jók ezek a szemüvegek olyan dolgokra is, amikről anno álmodhattak a ’80-as években.

Házimunka új szintre emelve

vr

Forrás: CeasarVR

Mostanában igencsak divatosak lettek a VR, illetve AR szemüvegek. Nem is tudom miért említem ezeket külön, ma már egy fejlettebb kütyü mindkét technológiára képes. Az Apple új Vision Pro-ja legalábbis biztosan, ahogyan az új Quest 3 sem panaszkodhat. Ezek az eszközök javarészt játékhoz, szórakozáshoz, vagy éppen komolyabb tervezői munkákhoz készültek. Utóbbi esetében nagyon jól lehet térben modelleket készíteni, a játékfejlesztők is biztosan nagy hasznát veszik majd a technológiának. Vagy éppen azok, akik házimunkát kell, hogy végezzenek!

 

Spatial Vacuuming – Never miss a spot again
byu/push_matrix inOculusQuest

Egy redditor, r/push_matrix úgy döntött, hogy új szintre emeli a takarítást. Megunta, hogy állandóan marad egy-két procica a földön, így a VR szemüvegét hívta segítségül. Azon beállította, hogy a padlót figyelje a szemcsi, na meg azt is, hogy monitorozza, hol járt már korábban. Ezzel pedig a lehető legalaposabb takarítást érte el.

A kommentelők odáig voltak az ötletért, a cikk írásának idején már több mint 3500 upvote-ot kapott a poszt. Mi tagadás, így azért szórakoztatóbb lehet a takarítás, ráadásul ki sem tudunk hagyni foltokat!

Ezt olvastad már?

Sose látod az Oscar-jelölt filmeket? A Netflixen 9 már fenn van

×