Manapság már minden újdonság rossz szájíz mellett jelenik meg, ugyanis attól kell tartani, hogy nyerészkedni fognak rajtuk. Az Apple új terméke is ilyen.

2024.01.22. – „Manapság minden olyan drága” – lehet olvasni temérdek fórumon, ha valami újdonságról van szó. S míg ez igaz az infláció miatt, sajnos más egyéb okok is közrejátszanak. Ilyen ok például a Covid-járvány időszakában bekövetkezett chip-hiány is. Mind az autók, valamint egyéb tech cuccok őrületes árakon mennek, hiszen nem tudnak annyit készíteni belőlük, amennyi a kereslet. Ám sajnos vannak úgynevezett „nyerészkedők”, akik ezeket a helyzeteket felismerik és kihasználják a saját javukra. Gondolok ez alatt arra, hogy felvásárolják a szűkös készlet nagyját és magasabb áron továbbadják. Így profitot generálva maguknak, nem törődve azzal, hogy másoknak ezzel ártanak. Többek között azokkal, akik eredeti áron, hivatalos forrásból szeretnék beszerezni az eszközt. Az Apple nemrég tette előrendelhetővé az új Vision Pro headsetjét, ami már most a „scalperek” áldozatává vált.

Ismét itt a nyerészkedés

A fejes egyébként egyáltalán nem olcsó, adók nélkül 3500 dollárba, vagyis majd’ 1,2 millió forintba kerül. Az Apple február másodikától ígéri a szállításokat, ám már most vannak, akik kihasználják a szűkös készletet. Több lefoglalt példány is megjelent már az Ebayen, az eredeti árának kétszereséért. A PC World szúrta ki, hogy az egyébként több mint 3000 dolláros fejest már van, aki 6000 dollárért kínálja a neten. Mivel nem lesz egyhamar újabb hullám, így azok, akik feltétlenül szeretnének maguknak egyet, nem tehetnek mást, mint megvásárolni a nyerészkedőktől a készüléket.

apple

A PC World képe

 

Na, de mit tud ez a kütyü, amiért ennyire mélyen a zsebünkbe kell nyúlni?

 

  • A gép lelkét a MacBook Air-ben és iPad Pro készülékben megtalálható M2 processzor adja
  • Ezen kívül a korábban leleplezett, R1 nevet viselő segédprocesszor is kiveszi a részét a munkából, melynek audió/videófeldolgozó egysége inkább az M3 Max erejét idézi
  • A Vision Pro 256 GB, 512 GB és 1 TB tárhelyekkel érkezik, mindegyik esetben 16 GB memória segíti a rendszer működését
  • A Vision Pro 90 Hz, 96 Hz és 100 Hz megjelenítést is támogat

A szóban forgó AR/VR/MR szemüveg kiváló segédeszköz lehet azoknak, akik sokat terveznek térben a mindennapokban, de persze szórakozásra is alkalmas lehet. Bár utóbbiért ennyi pénzt kiadni érte lehet, hogy nem a legjobb megoldás.

Ezt olvastad már?

Olyan grafikai tuningot kapott a Hogwarts Legacy, hogy azonnal a pálcádhoz nyúlsz

×