A kaliforniai Berkeley egyetem olyan kurzust kínál, aminek célja, hogy bizonyos videojáték-műfajban legyél jó. És igen, kredit is jár érte.

2024.01.23. – Amikor a gamer haverjaimmal személyesen is találkozunk, néha elő szoktuk venni a verekedős játékokat. Folyton kinevetnek és cikiznek azért, mert ezekben a játékokban nagyjából eszetlenül, egyszerre nyomkodom a kontroller gombjait, hátha bead valami jó kombót. A legbosszantóbb számukra, hogy általában bejön: nyomkodni kell mindent, mint az állat, és win. Akinek viszont ez nem megy, annak jól jöhet egy kombókurzus.

Pontosan ezt kínálja az Kaliforniai Egyetem (Berkeley) The Art of Fighting Games kurzusa, amiért bizony hivatalos kreditet is lehet szerezni. A kurzus amúgy az egyetem DeCal programjának a része, aminek lényege, hogy a maguk a diákok indítanak kurzusokat. Szóval ezt nem az egyetem és nem is tanár találta ki, hanem a diákok fogtak össze, hogy jobbak legyenek a verekedős játékokban, miközben kreditet is szereznek. Okos! A leghihetetlenebb belegondolni, hogy a diplomájukban bizony számítani fog, hogy mennyire tolták jól a Street Fighterben vagy a Mortal Kombatban.

Tanfolyam

A tanfolyam leírása szerint szerint a kurzus célja, hogy a kezdő játékosokat segítsék, hogy a lehető legjobbak legyenek a verekedős játékokban. Gyakorlatilag „bevezetés a verekedős játékokba” is lehetne a neve. És ezzel be is léptünk abba a korba, amikor a videojáték már valóban az oktatás része. Persze a kurzus alatt megismerik a műfaj történetét, a harcművészetet és a kultúrát. Ami szintén fontos.

Amikor én jártam főiskolára, akkor az ázsiai bambuszfestészet volt az a tárgy, ahol kicsit tudtam lazítani, sajnos videojáték még nem volt. Változik a világ.

Ezt láttad már?

9+1 fantasztikus sorozat 2023-ból, amit vétek volna kihagyni

×