Egészen elképesztő, hogy egy 2019-ben PC-re megjelent PlayStation játék hogyan néz ki maximális grafikai beállítások mellett.

2024.01.22. – Ha nagyon szép grafikával rendelkező játékokról beszélünk, mindig eszembe jut egy-két cím, ami bizony PlayStation 4-re vagy PS5-re jelent meg. A Ghost of Tsushima vagy a The Last of Us Part 2 kihozták a maximumot a PS4 hardveréből, a PS5 pedig még ezt is túlszárnyalhatja. Különösen akkor látványos a grafikai megvalósítás a PS és Xbox játékok terén, amikor a játék megjelenik végül PC-re is, ahol aztán tényleg ki lehet mindent maxolni.

A gyönyörű PC-re is megjelent játékok egyike a Red Dead Redemption 2, ami 2018-as konzolos debütálása után, 2019 novemberében érkezett meg PC-re. A játék már konzolon sem volt csúnya, sőt még egy amerikai híradásban is használták, mint valódi felvételt. Grafika tekintetében komolyan feszegette a PlayStation 4 határait, de még így is gyönyörű volt. A játék végül megérkezett PC-re, és igen: azóta nem kicsit fejlődtek a PC-s hardverek is.

Grafika a maxon

Így nemrég a Digital Dreams, ami gyakorta szereti kimaxolni a játékokat, készített videót, ahol a játék egy RTX 4090-en fut, extrém beállítások mellett, ráadásul több mint 100 moddal együtt. 8K, 60 FPS, Ray-tracing és minden maxon, ahogy azt kell. Azok a vidékek, amelyeken a főhős áthalad útja során, egyszerűen sosem néztek ki jobban, és kár, hogy ez a grafika csak a játék PC-s változatában érhető el.

 

Ha a konzolos játékosok ilyen részletgazdag élményt szeretnének, akkor a PS5-nél erősebbre konzolra lenne szükség, és igen, a videó olyan, mintha egy PS6-os játékot látnánk. Legalábbis nagyon reméljük, hogy a PlayStation 6 majd minimum ilyen megvalósításra lesz képes. A videó mindazonáltal rávilágít arra, hogy a jövőben milyen valósághűek lesznek a játékok, főleg ha majd az AI is szerepet játszik a megvalósításban. Ha szeretnéd kipróbálni a játéknak ezen verzióját, elég erős PC-re lesz szükséged. Gigabyte Aorus X670 AX alaplap, Ryzen 9 7950x proci, Kingston Fury 6000MHz RAM, NVIDIA RTX 4090 a minimum.

Amúgy ez is nagyon érdekes:

Jó lesz az úgy! – 7 híradás, amikor a játékokat valódinak hitték

×