A jelenleg készülő videojáték-adaptációk közül talán a Ghost of Tsushima-projekt a legizgalmasabb. Pláne, hogy kiderült: nem csak egy film lesz.

A közfelkiáltással legszebb videojátéknak megszavazott, 2020-as PlayStation exkluzív egyre nagyobb kultusszá válik, ezért nem kerülheti el az élőszereplős adaptációt sem. Ez persze csak akkor baj, ha elbarmolják a népszerű tartalmat. Mivel

a filmet a John Wick rendezője, Chad Stahelski forgatja,

viszonylag kicsi rá az esély, hogy a játék feldolgozása unalomba fullad. Aggodalmunk legfeljebb a történet átemelése miatt lehet, hiszen a filmes nemrég nyilvánvalóvá tette, hogy számára főleg a képi világ fontos. Úgy gondolja, az adaptáció „túl is szárnyalja majd azt, amit a játék a látvánnyal elért”. Merész fickó.

 

A Comic Book Movie-nak adott friss interjújában Stahelski bővebben is beszélt a készülő filmről, és megszellőztette, hogy többet szeretne kezdeni a forrásanyaggal annál, hogy forgat belőle egyetlen egészestés filmet.

„Csak a látványt szeretném megtartani […] és a karakterek is olyanok, hogy semmiképp’ nem akarom elveszíteni őket.”

„Tudjuk, hogy nagyszerű anyagunk van” – folytatta a rendező. „Az a kérdés, hogyan tegyük kézzelfoghatóvá bármilyen platformon, vagyis hogyan csináljunk belőle egy nagyszerű két-két és fél órás filmet?” Szerinte a készülő mozinak önmagában is kielégítőnek kell lennie, de közben nyitva kell hagynia a sztorit, hogy tovább bővíthető legyen. És „ez az igazi kihívás, hogy hogyan lehet ennyi nagyszerű dolgot nézhető szintre hozni”. Chad Stahelski elárulta: a film előkészítése gőzerővel zajlik, és nagy gondossággal kezelik, mert „elképesztő története van”.

Forrás: Sucker Punch Productions

„Ez egy anti-szamuráj szamuráj film.

Nagyszerű tematikája van, és nagy nyomást jelent, hogy komoly iránta az érdeklődés, mióta a Last of Us bebizonyította, hogy a videojátékból filmmé válás átka megszűnt. Meg lehet csinálni. Csak szeretetet és figyelmet kell adni neki” – szögezte le.

Még több filmes-tévés újdonság kell? A Netflix kitesz magáért:

Netflix TUDUM 2023: minden trailer és infó az újdonságokról, egy helyen, röviden

 

×