Kétségessé vált, hogy a Marvel’s Spider-Man 2 nem hivatalos formában játszható lesz PC-n. Úgy tűnik, a kiadónak nem tetszik a dolog.

2024.01.18. – Megértem azokat a PC játékosokat, akik nagyon várják már, hogy a Marvel’s Spider-Man 2, ami egyelőre csak PS5-re érhető el, végre megérkezzen más platformokra is. Az igény már csak azért is érthető, mert a sorozat korábbi epizódjai is elérhetők már számítógépen. A hivatalos PC-portra azonban úgy tűnik, még nagyon sokat kell várni, így – ahogy arról mi is beszámoltunk a napokban – a rajongók maguk láttak neki a PC-s kiadásnak. Bár egy modderekből álló csapat rátette a kezét az Insomniactól elorzott korai PC-s verzióra, amit adatról adatra visszafejtve saját kontóra kezdtek kikupálni, várható volt a projekt sorsa kétséges. Bár azt gondoltuk, hogy a Sony jogi osztálya csak a moddolt PC-s port megjelenése után lép akcióba, úgy tűnik, ennél most gyorsabbak voltak.

Mégsem jelenik meg a Marvel’s Spider-Man 2 nem hivatalos PC-s verziója?

Lecsapott a Sony

Az Insomniac Games általános sikereit némileg sajnos beárnyékolja, hogy nemrég feltörték a szervereiket, és rengeteg adatot sikerült ellopni. Kiszivárogtak a cég tervei, köztük új játékok, DLC tervek, felvételek a Marvel’s Wolverine-ből, sőt még játszható build is. Így aztán a hackelésből származó cuccokkal a modderek megpróbálták Spider-Man 2-t PC-n is működésre bírni, amiről persze hírt is adtak. Talán ez volt a baj, hiszen ez a dolog teljes mértékben illegális.

A Sony gyorsan akcióba lépett, és igyekeztek erről törölni mindent, majd leállítani a projektet. A nem hivatalos PC-port mögött álló modderek szép lassan kihátráltak, attól félve, hogy majd valaki kopogtatni fog az ajtón. A ComicBook szerint az Insomniac Games és a Sony résen volt, és a rendőrséget is bevonták az ügybe. Így aztán (egyelőre) nem érdemes arra számítani, hogy a nem hivatalos PC-port a közeljövőben megjelenik.

Persze sosem lehet tudni: lehetséges, hogy titokban továbbra is dolgoznak a port elkészítésén. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a Marvel’s Spider-Man 2 PC-s verziója előbb-utóbb hivatalos formában is elkészül. A másik két Pókember játék számos más PlayStation exkluzív címmel együtt megjelent PC-re is, így valószínű, hogy a Sony a jövőben ezt is portolni fogja. Egyszer. Aki erre nem tud várni, annak ajánlott addig is beújítani egy PS5-öt.

Ezt láttad?

A PS5 Európában (is) minden téren földbe döngölte az Xboxot tavaly

×