Merülj el az ismeretlenben és érezd a zene varázsát egy olyan eszközzel, amely nem csupán hallod, de meg is érint. A Sensit! övvel új dimenzióba kerülhetsz.

2024.01.18. – A Sensit! egy olyan öv, ami haptikus technológiát alkalmaz. Ettől biztosan úgy érzed majd, mintha egy másik dimenzióban járnál. Tudod, ez egy olyan cucc, ami felpörgeti a játékokat, zenéket, filmeket, meg VR élményeket. A tesztelők állítólag azt mondják, hogy ez az öv olyan, mintha a zene megérintené a derekad. Furcsa, ugye? De állítólag ez a jövő! És tudod, mi a tuti ebben? A zene ezentúl nem csak a fülünkig ér el, hanem még meg is simogathatja a derekunkat.  De most jöjjön a csavar! Ez nem csak egy átlagos menő kütyü a trendi embereknek. A hallássérülteknek is korszakalkotó lehet. Már látom magam előtt. Sétálok az utcán, és minden második ember egy ilyen Sensit!-tel a derekán jön velem szemben! Bár elsőre elég mókás lenne, nem? De ki tudja, lehet, hogy hamarosan ez lesz a divat, és mindenki egy ilyen övet fog viselni a városban.

Milyen fogadtatása lehet a Sensit!-nek?

Az érzékelhető hangok új dimenziójának megnyitása felkeltette az emberek kíváncsiságát és izgalmát. A Sensit! Feelbelt megjelenése új lehetőségeket teremt az audiovizuális élmények terén, miközben a hangokat testi érzetekké alakítja. A felhasználók lelkesedése abban rejlik, hogy a zene, játékok és filmek immár nemcsak a fülük számára szólnak, hanem a testükön is érződnek. Ez a forradalmi megközelítés arra ösztönzi az embereket, hogy teljes mértékben elmerüljenek a digitális tartalmakban, miközben minden hang, ritmus és dallam egyedi módon rezonál a testükben.

 

A fogadtatás részben a kíváncsiság és az innováció iránti érdeklődésből fakad, hiszen a Sensit! Feelbelt egy olyan eszközt kínál, amely szó szerint kiterjeszti a zene és hangok érzékelhetőségét. Hasonló újdonság lehetett a mozik terén a 4D-s technológia, amikor már megmozdult alattunk a szék és illatokat érezhettünk. Talán néhány év múlva még a rezgések is teljes részünk lehet? Mi lenne, ha a jövőben akár a kanapénkra tudjuk idézni akár kedvenc színészeinket is? Az embereknek az a lehetőségük, hogy egyedi és testreszabott élményt teremtsenek a hangok által, ami szorosabb kapcsolatot teremt a digitális tartalmak és a felhasználók között. A készülék egyedisége és titokzatossága egyaránt vonzóvá teszi, miközben az emberek izgatottan várják, hogy felfedezzék, milyen új dimenziókat nyithat meg a mindennapi szórakozásban és élményekben.

Filmek és valóság közötti kapcsolat

A Feelbelt megjelenése valóban asszociációt ébreszthet a Batman világában használt kifinomult eszközökhöz, de a hasonlóságok itt véget is érnek. Ahol Batman eszközei a kütyükre és modulokra épülnek, a Feelbelt egy egységes és forradalmian új megközelítést alkalmaz. Nem csupán egy külsőségben elegáns öv, hanem egy haptikus technológiával felszerelt eszköz, amely az érzékelhető hangok világába kalauzolja el a felhasználót.

Ebben az ötvözésben a jól ismert, ikonikus stílus találkozik az innovatív technológiával. A Feelbelt nem csupán egy divatos kiegészítő, hanem egy olyan eszköz, amelynek ereje abban rejlik, hogy testünket is bevonja az audiovizuális élménybe. A haptikus visszajelzés lehetővé teszi, hogy ne csak halljuk, hanem ténylegesen érezzük a hangokat, teremtve ezzel egy teljesen új dimenziót a zenehallgatásban, játékokban és filmélményekben. A Feelbelt, ahogy Batman eszközei a képregényekben, nem csupán funkciójában rejlik az egyedisége, hanem abban a képességében is, hogy átformálja azt, ahogyan az emberek kapcsolódnak és élvezik a digitális tartalmakat.

 

sensit

Forrás: feelbelt.com

„Küldetésünk, hogy átalakítsuk azt, ahogyan az emberek érzékelik és élvezik a digitális élményeket” – mondta Benjamin Heese, a Sensit vezérigazgatója! „A Feelbelttel hiszünk abban, hogy a hangzás még magával ragadóbb és emlékezetesebb élménnyé válik. Akár játszik, filmet néz, vagy egyszerűen csak élvezi kedvenc zenéjét, a Feelbelt a következő szintre emeli.”

Korábbi korszakváltoztatásnak induló projektek

Az évek során több olyan találmány és eszköz is megjelent, amelyek a zenehallgatást a hallható élményen túl az érzékelhető területre is kiterjesztették. Néhány ilyen innováció:

1. SubPac: A SubPac egy hordozható rezgőpad, amely a mély basszusokat közvetíti a testre. Ez lehetővé teszi, hogy az emberek ne csak hallják, hanem érezzék is a mély hangokat, ami különösen játékok és zenehallgatás esetén is érdekes lehet.

2. ButtKicker: Ez egy másik olyan eszköz, amely az alacsony frekvenciájú hangokat rezgéssé alakítja. Használható zenehallgatásra, filmnézésre vagy játékokhoz, és a felhasználóknak lehetőségük van testükön keresztül érezni a basszusokat.

3. Basslet: Ez egy kisméretű, karperec formájú eszköz, amelyet a csuklóra lehet húzni. A Basslet a mély basszusokat közvetíti, így a viselője érezheti a zenében lévő ritmusokat és basszusokat.

4. Woojer Edge: Ez egy másik hordozható eszköz, amely a testen viselve lehetővé teszi, hogy az emberek érezzék a hangokat. A Woojer Edge a haptikus technológiát használja a hangok fizikai érzetének keltésére.

sensit

Forrás: feelbelt.com

Milyen előnyök szólnak mégis a Sensit! mellett?

1. Vezeték nélküli kialakítás: A Sensit! Feelbelt Bluetooth 5.0 vezeték nélküli kapcsolattal rendelkezik, ami a kényelmes csatlakozást és használatot biztosítja. Ezáltal a felhasználó számára nagyobb szabadságot és mobilitást jelent, nem kell aggódni a kábelekkel való bíbelődés miatt.

2. Széles frekvenciatartomány: A Feelbelt egy széles, 10-20 000 Hz-es frekvenciatartományt lefedő haptikus és tapintható visszajelzést biztosít. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a zene, játékok és filmek minden részletét érezzék, így a hangélmény gazdagabb és érzékletesebb lesz.

3. Testreszabható intenzitás: A Feelbelt lehetőséget kínál az intenzitás testreszabására, ami azt jelenti, hogy minden felhasználó személyre szabhatja az élményét az egyéni preferenciáinak megfelelően. Ez a testreszabhatóság lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a számára optimális hangélményt.

A Sensit! Feelbelt a hivatalos webhelyről most 249,00 USD-ért, körülbelül 95.000 Ft-ért  ( eredeti ára 349,00 USD, körülbelül 133.000 Ft) szerezhető be, azonban jelenleg csak az Egyesült Államokban kapható még.

Ezt láttad már?

A PS5 Európában (is) minden téren földbe döngölte az Xboxot tavaly

×